Kjeld Kirk-hva’-for-en-millionær?

I Danmark vækker hans navn genklang, men i udlandet er Lego-ejeren Kjeld Kirk Kristiansen kommet på listen over ukendte milliardærer.

Foto: Claus Bjørn Larsen. Legos ejer Kjeld Kirk Kristiansen bliver af Forbes beskrevet som ukendt milliardær.
Læs mere
Fold sammen
”Tag for ekspempel Kjeld Kirk Kristiansen. Hvis du kunne lide at bygge ting som barn, er der en chance for, at du vil kunne genkende hans families forretning”, skriver magasinet Forbes om den ’ukendte’ milliardær.

Den tidligere Lego-boss Kjeld Kirk Kristiansen er én af de ukendte rigmænd, der bliver beskrevet i artiklen De rigeste personer du aldrig har hørt om.

Magasinet skriver desuden om den ukendte danske milliardær, at han er god for en formue på 6,5 mia. dollar (knap 35 mia. danske kroner), og at det var hans bedstefar, der grundlagde Lego-koncernen i 1932.

Bechtel rimer på millarder
Den tidligere Lego-boss er ikke den eneste, der bliver fremhævet. Navnet Riley Bechtel siger dig måske ikke noget. Men ifølge Forbes er hans formue på 5,5 mia. dollar, eller hvad der svarer til cirka 30 mia. kroner.

Riley Bechtel er chef i ingeniørvirksomheden Bechtel Corp., som hans familie har ejet i 4 generationer, og som er USA's 7. største private selskab. Selskabet står bl.a. bag Hoover-dæmningen.

Også den tidligere tennisspiller Jorge Paulo Lemann, der i dag har aktiemajoriteten i verdens største bryggeri, InBev. bliver nævnt. Ifølge Forbes er hans formue på 5,8 mia. dollar (cirka 31 mia. kroner).

Partnerne David Sun og John Tu har tilsammen en formue på 8 mia. dollar (knap 42 mia. kroner). De står bag Kingston Technology, USA 79. største private virksomhed, der laver hukommelseskort til fx telefoner og kameraer.

 
Fik du læst:

Danmarks 50 rigeste

Billedserie: Verdens rigeste