”Kigger du lige ind…?” – årets exits på de bonede gulve

Business.dk har været arkiverne igennem og fundet frem til årets mest markante exits i dansk erhvervsliv. Se her de grove, de forventede og de overraskende exits i toppen af dansk erhvervsliv 2007.

Der var ikke så meget ”bullshit” over E. K. Larsen, tidligere adm. direktør i Aktivbanken, der i 1990 fusionerede med Topdanmark. E. K. Larsen trivedes ikke under det nye ejerskab og samarbejdet stoppede allerede i 1991.

E. K. Larsen forlangte ligefrem, at det tydeligt fremgik af pressemeddelelsen i forbindelse med hans afsked, at han var blevet fyret.

Den slags udmeldinger er ikke-eksisterende i 2007, hvor brud på direktionsniveau ofte ledsages af formuleringer som:

”Efter gensidig overenskomst…”.

”I fuld fordragelighed er vi kommet frem til…”.

”Vi er blevet enige om, at det er bedst for alle parter…”.

Dansk erhvervsliv er tilsyneladende præget af en usædvanlig grad af samhørighed mellem direktion og bestyrelse. Hvis man læser pressemeddelelserne igennem fra 2007 omhandlende direktører, der er blevet afbrudt i deres ansættelsesforhold, så er det slående, så enige parterne næsten altid er om, at nu må vejene skilles.

Ordet ”fyring” er et fy-ord, som de færreste ambitiøse mennesker vil have klæbet på deres CV, så man finder andre mere neutrale formuleringer, så både bestyrelsesformand og den vragede direktør er tilfredse.

Det skal jo helst se pænt ud.

Business.dk har her forsøgt, ganske uvidenskabeligt, at dele årets exits i toppen af dansk erhvervsliv ind i tre kategorier: de grove, de overraskende og de forventede.