Keops-boss: Hverken Eric, Ole eller jeg har behov for prestige

Dansk erhvervsliv undrer sig over pludselig at se Eric Rylberg, indbegrebet af en topchef, i en tilbagetrukket rolle i tredje ledelseslag hos Keops. Karsten Poulsen finder det helt naturligt.

En af de absolutte sværvægtere i dansk erhvervsliv de senere år, den højt profilerede Eric Rylberg fra ISS, befinder sig i dag under sin mangeårige ven og finansdirektør Karsten Poulsen i ejendomsudviklingsselskabet Keops. Og over Karsten Poulsen sidder så Keops direktion i skikkelse af Ole Vagner, stifter af selskabet.

Den ledelsesstruktur og holdopstilling har mange givetvis undret sig over, da det kan være svært at vænne sig til, at Eric Rylberg ikke er manden i front - manden der bestemmer. Men det er der ifølge Karsten Poulsen overhovedet ikke noget mærkeligt i.

"Der ligger ikke hverken dramatik eller ballade bag den måde, vi har valgt at organisere os på i Keops. Sagen er den, at Eric og jeg kommer til gærdet som ligestillede funktionæransatte direktører. Vi er så et team, der refererer til direktionen i form af Ole Vagner og Niels Thygesen. Vi starter så den 1. december, hvor vi har en meget tæt dialog med Ole Vagner om, hvad der skal til her og nu for at skabe det rette fundament til en langsigtet vækst. Og i den forbindelse er vi alle typer, der går efter bolden. Forstået på den måde, at vi ikke hænger os i titler, vi vil blot udnytte hinandens kompetencer bedst muligt," forklarer Karsten Poulsen.

"Og så finder vi frem til, at det bedste er, at jeg står med ansvaret for den daglige drift og forretningsudvikling, Ole Vagner er den øverste og alene i direktionen, der skal sælge virksomheden udadtil qua hans store erfaring i branchen, mens Eric jo er utrolig stærk til at udarbejde strategiudkast med fokus på acceleration af forretningen. Og hvis vi tror på, at vi måske skal vokse via opkøb, så skal Eric bl.a. primært holde fokus på det og samtidig arbejde med løbende ad-hoc opgaver i en fri rolle, og dermed ikke være ansvarlig for det daglige. Derfor udgør Eric ikke en del af det øverste ledelseslag i Keops, der som meddelt udgøres af Ole og jeg. Det foreslår vi så til bestyrelsen, at sådan ser vi den bedste ledelsesstruktur, og så er den sådan set ikke længere," siger Karsten Poulsen.

Men det kan virke som om, at I gik ind i Keops uden rigtig at vide, hvad I skulle lave, da holdopstillingen blev lavet markant om fem uger efter offentligørelsen af Jeres tiltrædelse?

"Det er klart, at vi ikke kan være 100 pct. inde i Keops forretning, inden vi starter i vores nye job idet ansættelsesprocessen ikke var lang. Men jeg mener nu, at vi var godt nok forberedte, hvilket også er årsagen til at vi så hurtigt, faktisk blot to uger efter vores officielle tiltrædelse, kan rokere lidt rundt på brikkerne," siger Karsten Poulsen.

"Nogle undrer sig over, at Eric nu skal referere til mig. Jamen, ingen af os har et behov for prestige. Vi har været sammen i 12 år i fire forskellige virksomheder, så det er ikke noget, vi går så meget op i. Og det gør Ole Vagner heller ikke. Men selvfølgelig er der en, der står med et endelige ansvar, sådan er det. Eric Rylberg har i mange år arbejdet utrolig dygtigt og hårdt, nu er der så muligheden for at han kan vælge at arbejde i en mere fri rolle med bl.a. udarbejdelse af et strategiudkast og løbende ad-hoc opgaver, hvor han referer til mig og ikke indgår i det øverste ledelseslag. At han har lyst til den udfordring, syntes jeg, at man skal respektere og ikke gå så meget op i," siger Karsten Poulsen, der glæde sig over fortsat at have en stærk samarbejdsrelation med sin gode ven.

Men kan du ikke godt forstå, at det kan virke mærkeligt, at Eric Rylberg efter så mange år i en absolut topstilling pludselig vælger at arbejde under sin tidligere finansdirektør?

"Det ved jeg ikke, vi hænger os som sagt ikke så meget i, hvem der er nummer 1 og hvem der er nummer 2. og i den her virksomhed er det så mest hensigtsmæssigt, at jeg står forrest," siger Karsten Poulsen.

Han siger, at han sagtens kan forstå, at Eric Rylberg ønsker en mere tilbagetrukken rolle i Keops uden for det øverste ledelsesniveau efter så mange år i spidsen for højtprofilerede ISS.

"Eric er jo en uovertruffen dygtig mand, som jo står med en kæmpe opgave med at være driver for at vi får videreudviklet Keops strategi. Han refererer bare til mig, og jeg refererer så til direktionen i form af Ole Vagner. Man skal have respekt for, at han ønsker det sådan. Og sådan ønsker vi det alle. Så alle er happy og glade for rollefordelingen," siger Karsten Poulsen.