Kenneth Plummers karriere er fyldt med DR og detektiver

Kenneth Plummer har altid været en skikkelse, der har gjort sig bemærket i erhvervslivet og mediedebatten. Nu er den tidligere DR-topchef involveret i en kopisag.

Kenneth Plummer har haft en alsidig karriere. Fra at være direktør for nogle af de største medievirksomheder som The Walt Disney Company og Egmont til at være involveret i en række sager om udlevering af personlige oplysninger på rivaler og nu en mulig kopisag mod en dansk keramiker, har den tidligere generaldirektør for DR altid gjort sig bemærket i medierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix

Kenneth Plummer er en mand, der kan bryste sig med et mangfoldigt CV. Siden han i 2010 fratrådte sin prestigefyldte stilling som generaldirektør for DR, har han udforsket stillinger som direktør for alt fra mode til detektivefterforskning. Med en så blandet karriere kan det være uundgåeligt at blive et varmt emne i medierne, hvilket Kenneth Plummer som en markant personlighed i erhvervslivet altid har været god til.

Nu er erhvervsmanden fra Emdrup potentielt involveret i en formodet sag om kopivarer, hvor detailkæden Netto og virksomheden Ronald, som Kenneth Plummer er adm. direktør i, er blevet anklaget for at have kopieret produkter af den danske keramiker Anne Black siden foråret 2016. Sagen starter i Sø- og Handelsretten tirsdag, hvor det skal afgøres, om Netto og Ronald har begået en krænkelse af ophavsrettighederne.

»Sagen handler i al sin enkelthed om, hvorvidt et salg i en 14 dages periode i 2016 af tre ret generiske vaser og krukker til en værdi af 360.000 kroner krænker firmaet Anne Black. Vi mener fortsat ikke, at der er tale om en krænkelse,« skrev Kenneth Plummer til Berlingske i forbindelse med sagen. Kenneth Plummer har i skrivende stund ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Dermed kan direktøren føje sagen til en karriere, der har budt på lidt af hvert, når det kommer til udfordringer. Fra at have iklædt sig tøjdyr og gå rundt i forlystelsesparker i sin tid som adm. direktør i legetøjsgiganten Mattel til at have mødt op på Roskilde Festival i en støtte-T-shirt for Ungdomshuset har Kenneth Plummer altid skilt sig ud.

Anti-amerikansk radio og private detektiver

Kenneth Plummer, der er født i København af en amerikansk far og en dansk mor, er mest kendt for sin tid som generaldirektør for DR. Fra begyndelsen blev tonen slået an, da Kenneth Plummer kaldte P1 Orientering for anti-amerikansk i sin dækning, hvilket fik ham en utilfreds medarbejdergruppe på nakken.

Så kom besparelserne og massefyringerne. Med Kenneth Plummer i spidsen skulle DR spare ti pct. af de 3.500 medarbejdere i DR som resultat af, at byggeriet af DR Byen blev væsentligt dyrere end antaget. Flere end 100 stillinger blev nedlagt i perioden.

Kenneth Plummer gik af som DR-chef i 2010 efter en omfattende sag om læk af personlige oplysninger om sine modkandidater til jobbet. Efterfølgende iværksatte han sammen med en række tidligere chefer fra Bagmandspolitiet, Københavns Politi, Rigspolitiets Rejsehold og Europol i 2013 et detektivbureau for erhvervslivet kaldet Parsifal Services.

Ideen med bureauet var at tilbyde privat efterforskning i klassisk detektivstil til at opdage snyd, svindel og anden økonomisk kriminalitet i erhvervslivet. Ifølge Kenneth Plummer var det nødvendigt med et sådant bureau, der kunne levere kvalificeret sikkerhed og efterforskning til private virksomheder og erhvervsfolk.

»Der er ikke professionelle udbydere herhjemme, så der er plads til en seriøs udbyder med de rette kompetencer,« sagde han i forbindelse med lanceringen af bureauet.

Bureauet krakkede dog efter blot to år på markedet og blev sidenhen anklaget for underslæb fra flere kreditorer.

Markant stemme i mediedebatten

På trods af at Kenneth Plummer for længst er stoppet som generaldirektør i DR, har han alligevel markeret sig som en stemme i mediedebatten, når det drejer sig om fremtiden for det store mediehus samt public service i det hele taget. Således har han flere gange kommenteret de mange besparelser, som DR efterfølgende har måttet gennemføre.

Modsat mange andre mener han dog, at det danske mediebillede vil kunne overkomme de massive besparelser i DR, dog i en anderledes udgave.

»Med et »nyt«, mindre DR vil der opstå en række »huller i markedet«, men disse huller vil blive dækket af de mange andre dygtige aktører på det danske mediemarked – og DR vil fortsat bestå,« udtalte Kenneth Plummer sidste år til Berlingske i forbindelse med de seneste besparelser i DR.

Tirsdag skal Kenneth Plummers nyeste virksomhed Ronald mødes med Anne Black i den formodede kopisag. Uanset udfaldet vil den tidligere DR-topchef kunne skabe overskrifter som så mange gange før i sin karriere.