»Kend virksomhedens kultur«

Det kan være flere mindre ting, der gør, at man ikke føler sig godt tilpas i et nyt job, fremhæver Ryan Rohde Hougaard. Han er seniorudvikler og nu begyndt i et godt job hos Expandit Mobile.

Ryan Rohde har fra tidligere job erfaringer med, hvordan det kan gå galt. Foto: Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere

»Hov kommer du allerede i dag? Vi troede først, at du kom efter påske.«

Sådan lød beskeden til Ryan Rohde Hougaard, da han skulle begynde i et nyt job hos en større arbejdsgiver. Det endte med at blive et job, hvor han ikke blev ret lang tid. Den lille uheldige episode om, hvornår han skulle tiltræde, var ikke afgørende, men betød alligevel noget i sidste ende.

Ryan Rohde Hougaard er uddannet civilingeniør i informatik. Han har i 12 år arbejdet som softwareudvikler, men er kravlet lidt op ad rangstigen og har i dag job som seniorudvikler hos Expand­it Mobile.

I sit nuværende job har han klare erfaringer med, hvordan det kan gå godt, når en ny medarbejder starter i en virksomhed. Men fra tidligere job har han også de modsatte erfaringer. De første job havde han i henholdsvis tre og syv år, men de senere år er han rykket lidt rundt på grund af en flytning ud på landet.

»Jeg har nok lært, at jeg skal være meget opmærksom på kulturen i virksomhederne. Jeg startede tidligere i et stort firma. Det var nok lidt for stort og bureaukratisk efter mit temperament. Jeg valgte at stoppe i min prøveperiode. Herefter kom jeg over i et mindre firma, men der fik jeg ikke helt de udfordringer, jeg var stillet i udsigt,« siger Ryan Rohde Hougaard.

Det praktiske var i orden

Han understreger i lighed med Caroline Birk, at det både er arbejdsgiveren og den enkelte medarbejder, som skal forberede sig grundigt, inden et nyt engagement starter.

»Jeg havde en lang opsigelsesperiode i mit foregående job. I den periode fik jeg talt meget med min kommende overordnede. Vi fik afklaret, hvordan vi så på en masse ting i vores fag. Det var på linje med, hvad jeg ville. Direktøren i det nye job tog kontakt til mig flere gange, inden jeg begyndte for at høre, om alt var i orden.

Og da jeg startede fuldt, var alt det praktiske i orden,« siger Ryan Rohde Hougaard,

»I mit nye job blev jeg fra starten sat ned med min overordnede og fik en gennemgang af systemerne. Det var en helt god oplevelse i stedet for at skulle vente flere uger på det. Det er rart, at man hurtigt kan komme op at køre og komme ind i sagerne. Man får vist, at man kan bidrage,« siger Ryan Rohde Hougaard.