Kedsomhed giver også stress

Bruger du arbejdsdagen på kabaler og sudoku? Så risikerer du at få stress.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu har man længe talt om, at et stresset arbejds- og familieliv kan føre til udbrændthed – men et alt for afslappet forhold til jobbet kan også være farligt for dit psykiske velbefindende.

Fænomenet kaldes ”boreout” og beskrives i bogen "Diagnosis Boreout" af de schweiziske forskere Philippe Rothlin og Peter R. Werder, der har forsket i jobtilfredshed, skriver Ingeniøren. Det er bare indtil nu gået ret ubemærket hen, at det kan være farligt at kede sig.

"Der er jo ikke ret mange, der åbent vil indrømme, at de ikke har noget at lave, eller at de finder deres arbejde komplet uinteressant. Men konsekvenserne heraf kan være alarmerende," hedder det.

Ingeniøren har talt med arbejdspsykolog Einar Baldursson fra Center for Arbejds- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet, som dog mener, at udbrændthed er langt mere udbredt end ”boreout” – men når stress på grund af kedsomhed sætter ind, skal man til gengæld reagere straks, siger han til avisen: Ellers går det ud over selvværdet, og den følelse kan fæstne sig i sindet og føre til en egentlig depression.

Kilde: Ingeniøren