Kedelige job kan piftes op

Mange går med planer om at skifte job, viser en ny undersøgelse. Men måske trænger det gamle bare til en "skønhedsoperation".

Tre ud af fire medlemmer i en handelsorganisation for HR-medarbejdere er trætte af deres job og på jagt efter et nyt, viser en undersøgelse fra den internationale organisation "the Society for Human Ressource Management", der tæller 210.000 medlemmer i 100 lande.

Det handler ikke om mere i løn, men primært om at udvikle karrieren. Et nyt job kan også være en god måde at få nye udfordringer på, men det er heller ikke uden risici, skriver the New York Times, der har talt med Cynthia McCauley fra Center for Creative Leadership.

Græsset er ikke altid grønnere på den anden side. Det nye job viser sig måske at være knapt så interessant, som det først lod til, chefen er måske ikke bedre end den gamle og du skal starte fra bunden af i forhold til at opbygge nye forhold til kolleger.

Cynthia McCauley giver derfor gode råd til, hvordan man kan gøre det kedelige job lidt sjovere ved at give det en "makeover".

For det første kan man forsøge at tage mere ansvar, mener hun.

"Det kan meget vel være nemmere, end du tror, at påtage dig mere ansvar eller nye opgaver," siger Cynthia McCauley og foreslår, at man eksempelvis bytter opgave med en kollega.

For det andet gælder det om at opspore midlertidige opgaver og udvide dit netværk.

"Hvis du ser dig omkring, er du næsten sikker på at finde nogle midlertidige projekter som kan tilføre dit job helt nye dimensioner," siger Cynthia McCauley.

Du skal også huske at sige til ledelsen, at du gerne vil have nye udfordringer, pointerer hun.Det er dog en god idé først at gøre sig klart, hvilke færdigheder, du gerne vil udvikle.