Karsten Ree klar med nye eksotiske investeringer

Rigmanden Karsten Ree, der er storaktionær i bl.a. Amagerbanken og Cimber Sterling, overvejer i øjeblikket markante investeringer i både Ghana og Indien.

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grundlæggeren af Den Blå Avis, Karsten Ree, lader sig ikke afskrække af en række mindre heldige investeringer. Trods et milykkes fiskefarmsprojekt i Estland og store tab på Amagerbanken og Cimber Sterling er Karsten Ree endnu en gang klar til at finde den store tegnebog frem.

Karsten Ree er i øjeblikket i Ghana, hvor han ser på mulighederne for en investering i samarbejde med sin søn.

”Jeg er i gang med en elektronik-investering i Ghana i samarbejde med min søn og en kollega. Det er en investering på nogle få millioner dollar. Jeg kan pt. ikke sige så meget mere om projektet,” siger Karsten Ree, da Business.dk fanger ham på en mobiltelefon i Ghana.

Karsten Ree, der i 2008 solgte Den Blå Avis til amerikanske Ebay for 2,1 mia. kr., fortæller desuden, at han på søndag tager til Indien for at se på ethanolproduktionsanlæg.

”Jeg har travlt med en række projekter, bl.a. opførslen af et produktionsanlæg af bioethanol i Grenaa. Nu tager jeg til Indien og ser på mulighederne. Der er tale om investeringer i ethanolproduktionsanlæg på næsten 1 mia. kr., men beløbet er fordelt på i alt seks investorer,” siger Karsten Ree og tilføjer, at hans andel i bioethanol-investeringen endnu ikke er lagt fast.

Jagten på nye projekter sker på trods af, at flere af Karsten Rees investeringer har været i kraftig modvind den seneste tid. Business.dk kunne forleden fortælle, at Karsten Ree har tabt omkring 85 mio. kr. alene på investeringerne i Amagerbanken og Cimber Sterling. Samtidig skræmmer sporene fra en investering i Estland i firmaet Fjord Fresh, hvor Karsten Ree har en ejerandel på 66 procent. Firmaet risikerer en dom for bestikkelse fra tiden, før Karsten Ree købte sig ind i selskabet.

Karsten Ree fortsætter dog med at se efter nye investeringsmuligheder, men ud over investeringerne i Ghana og Indien regner han ikke med de helt store nye projekter i 2010.

”Men jeg screener hele tiden investeringsmulighederne. Jeg kigger hele tiden på en masse ting, og det vil jeg fortsætte med,” siger han.

Giver de store tab i Amagerbanken og Cimber ikke anledning til ærgrelser?

”Nej, både jeg og andre må nok være indstillet på, at det går op og ned i en turbulent tid som denne,” siger han.