Karrierepris til kvindeligt talent hos Mærsk

Ambitiøs leder af talentudvikling hos A. P. Møller – Mærsk bliver den første til at modtage karrierenetværket WOW Executive Networks nystiftede karrierepris.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hendes hverdag består i at spotte talent og fremme og udvikle talentmassen hos rederigiganten A.P. Møller – Mærsk. Men tirsdag blev Maria Pejter, Senior Director of Group Talent Management, selv udpeget og hædret som et talent, da hun som den første modtog Karriere Prisen 2010, som karrierenetværket til fremme af kvinder i ledelse WOW Executive Network har stiftet og uddelt i samarbejde med Berlingske Nyhedsmagasin.

Fokus på mangfoldighed

”Maria gør en enestående indsats for at fremme talent og sætte diversity drive på dagsordenen både i Danmark og internationalt. Hun har været drivkraften i en større transformation hos A. P. Møller - Mærsk, hvor hun har gjort op med en elitær talentudvikling og sat fleksibilitet, netværk og kønsneutralt sprog i rekrutteringen på dagsordenen. Hun har opnået, at en ellers meget stor og konservativ organisation har flyttet sig og grundlæggende ændret syn på talent og metoder for talentudvikling.,” lyder det bl.a. i juryens begrundelse for, at Maria Pejter løber med prisen.

Ikke mindst Maria Pejters fokus på mangfoldighed, som også hjælper kvinder til tops i organisationen, gør hende til en rollemodel. Selv siger hun om arbejdet med talenter hos Mærsk:

”I Maersk har talent ikke farve, køn, alder eller etnicitet som parameter. Et talent er en medarbejder, der virker som en løftestang for virksomhedens strategi. Derfor skal talentet ikke kun findes blandt ledere, det er meget bredere defineret.”

Begyndte som elev

Maria Pejter begyndte som shippingelev hos Mærsk som 22-årig, avancerede efter et par år til lagerchef og siden 2008 har hun haft ansvar for virksomhedens globale talent management program. Samtidig er hun medlem af Danske Erhvervsakademis tænketank for talentudvikling. Privat er hun gift og har to børn.

Juryen bag prisuddelingen spår, at Maria Pejter er en kvinde, som også i årene fremover vil gøre sig positivt bemærket.

”Maria er inspirerende og går hele vejen - også mod strømmen. Hun hviler i sig selv og er meget kompetent. Hendes karrierevej hos A. P. Møller - Maersk viser, at hun er en kvinde, vi ser mere til i fremtiden. Hun er professionel, humoristisk og en god rollemodel for fremtidens ledere, såvel mænd som kvinder,” lyder juryens vurdering.

Bestyrelsesformand Henning Dyremose overrakte prisen ved netværkets 5-års fødselsdag, som blev fejret på Center for Ledelse tirsdag eftermiddag.