Karrierekvinders mænd er mest utro

Mænd, der tjener mindre end deres kone, tager oftere sidespring end andre, viser forskning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tjek skjortekraven for læbestift og mobilen for lumre sms'er, hvis du som kvinde hiver en større løncheck hjem end din mand. For mænd, der har en lavere indtægt end deres hustruer, har større tilbøjelighed til at kaste sig ud i utroskab, end mænd med en højere indkomst. Det viser et studie fra Cornell University i USA, skriver Videnskab.dk.

Forklaringen er ifølge studiet, at manden kompenserer for sin økonomiske underlegenhed ved at finde sig en kvinde mere.

Rige har også oftere elskerinder

Studiet er blevet kritiseret for sin konklusion - at kampen for ligeløn mellem kønnene kan være med til lligefrem at ødelægge ægteskaber.

Størst sandsynlighed for et langt og troskabsfyldt forhold har man, hvis kvinden tjener 25 procent mindre end manden. Det tal kan så ærgre hver tredje danske kvinde. Så mange tjener nemlig mere end deres bedre halvdele, skriver videnskabssitet.

Læs også: Verdens mest magtfulde kvinder


Lønforskellen må dog ikke blive for stor. Undersøgelsen viste også, at mænd med virkelig mange penge og lavtlønnede koner, hyppigere hopper i kanen med en elskerinde, blandt andet fordi hans job ofte vil betyde lange arbejdsdage og mange rejser, som gør det lettere at skjule et sidespring.

Kvinderne tør ikke

For kvinders vedkommende er det dem, der er økonomisk afhængige af deres mænd, som er allermest tro. Måske fordi de ikke kan overskue konsekvensen af at blive opdaget, vurderer en af forskerne bag det amerikanske studie.

Læs også: Må ledere være kærester med hinanden?


- Kvinder, der tjener mindre end deres ægtefælle, ser det ikke som en trussel. Men økonomisk afhængige kvinder har også færre muligheder for at være utro, og de træffer derfor en rationel beslutning om, at det bare ikke er det værd. Hvis de bliver opdaget, kan hele deres eksistensgrundlag komme i fare, fortæller Christin Munsch til Telegraph.co.uk.