Karen Frøsig: Bankdronningen fra Aabenraa

Karen Frøsig Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Karen Frøsig, 61 år, administrerende direktør i Sydbank

Siden 2010 har Karen Frøsig været topchef i Sydbank, og trods en masse bump på vejen er hun stadig Aabenraas ukronede bankdronning. Senest har hun i dette efterår overlevet et kupforsøg fra bestyrelsen, der endte med at både bestyrelsesformanden og næstformanden trådte tilbage. Efterfølgende er Sydbanks aktiekurs steget næsten 30 pct. Magtkampen har dog rejst en række spørgsmål om både Karen Frøsigs fremtid i Sydbank, og bankens fremtid som selvstændigt pengeinstitut. Hun har tidligere flirtet med Anders Dam om en fusion med Jyske Bank, men et eventuelt ægteskab gik i vasken for nogle år siden.

Karen Frøsig er en af de få kvinder i toppen af den danske bankverden, og hun sagde til Berlingske sidste år, at »uanset hvor meget jeg gerne ville kunne sige, at vi har en ligelig repræsentation i ledelsen… Det har vi ikke.«

Den 61-årige jurist har været i Sydbank siden 1994, hvor hun først var anset som chefjurist. Udover sit bankjob i det Sønderjyske er hun også bestyrelsesmedlem i Totalkredit og Finans Danmark.