»Karaktererne var de ligeglade med«

Det er en stor fordel at have et studenterjob, mens man læser. Derved lærer man, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, lyder det fra Frederick Kierulff, der blev uddannet fra Copenhagen Business School i marts 2014.

Frederikck Kierulff fik job hos Scalepoint Technologies, inden han var færdig med sin uddannelse. Foto: Jens Astrup.
Læs mere
Fold sammen

Personligheden er afgørende. Mine karakterer var de mere eller mindre ligeglade med. Samtidig er studenterjob uhyre vigtigt, fordi man lærer at gebærde sig på en arbejdsplads.

Sådan lyder det fra Frederick Kierulff. Han er uddannet cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School tilbage i marts 2014. Han har i dag job som indkøber i Scalepoint Technology. En virksomhed, som leverer IT- og konsulentydelser til forsikringsbranchen. Frederick Kierulff havde undervejs på studiet specialiseret sig inden for det at forhandle og skrive kontrakter. Da han indledte jobsøgningen, søgte han snævert og gjorde det på baggrund af det indhold, der var i stillingen. Til gengæld var han mere ligeglad med, om de søgte en person med titlen cand.merc.jur.

Frederick Kierulff har et klart billede af, hvad der førte til, at han fik stillingen hos Scale­point Technology.

»Jeg mener helt klart, at det var personligheden, som var afgørende. Det kunne også være sammensætningen af de fag, jeg har haft under studiet. Men de så overhovedet ikke på de eksamensopgaver, jeg har afleveret, og hvilke karakter jeg har fået. Til samtalen handlede det rigtig meget om, at jeg skulle være i en stor international virksomhed og hvilket ansvar, som er forbundet med det,« siger Frederick Kierulff.

»Før jeg begyndte på studiet, stod jeg i lære som lastvognsmekaniker. Det var nok også derfor jeg fik stillingen, fordi det er værksteder, jeg forhandler med og indgår prisaftaler med for forsikringsselskaberne,« siger Frederick Kierulff.

Det lærer man ikke

Han begyndte på at søge job, mens han skrev speciale og var heldig at få jobbet, før han var færdig. Han har hele vejen igennem studiet haft studenterjob, og det mener han er en stor fordel.

»Dels giver det noget relevant erhvervs­erfaring, men i lige så høj grad gør det en klar til, hvad det egentlig er, virksomhederne gerne vil have af deres medarbejdere. Derved bliver man bedre rustet til at skrive en ansøgning og til i jobsamtalerne at fortælle, hvad der er vigtigt,« siger Frederick Kierulff.

»Det lærer man ikke, hvis man kun læser bøger. Men det er meget afgørende for at få det første job,« siger Frederick Kierulff.