Kapitalfonde vil holde på kvinderne med flyvende au pairs og nedfrysning af æg

Store udenlandske kapitalfonde griber til nye og kreative tiltag for at holde på kvinderne. De tilbyder eksempelvis også at betale for nedfrysning af kvindelige ansattes æg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er langt mellem kvinderne på de øverste poster i kapitalfondverdenen. Derfor tager store udenlandske kapitalfonde nye midler i brug for at holde på kvinderne, skriver Financial Times. Og kreativiteten er stor.

Kapitalfonden Apax er for nylig begyndt at betale for en medrejsende au pair, hvis en nybagt mor skal på forretningsrejse. Tilbuddet gælder de første 18 måneder efter, at barnet er født.

Apax tilbyder også at betale for en vikar, hvis barnepigen eller dagplejeren er syg, så barnets mor kan komme på arbejde.

Den amerikanske kapitalfond KKR tilbyder at betale for forsendelse af babymælk, hvis en kvindelig ansat har taget baby med på forretningsrejse og ikke selv er leveringsdygtig i mælk. Hos KKR kan kvindelige ansatte også få betalt for nedfrysning af æg til brug for senere graviditet.

Interessen for give bedre vilkår til kvindelige ansatte er dog ikke vokset frem på kontorgangene i de store kapitalfonde, fremgår det af den britiske finansavis. Nej, det er såmænd investorerne bag fondene, der er drivkraften bag forandringerne og de nye tiltag.

Investorerne vil have større diversitet i håb om, at det vil føre til højere afkast af de investerede millioner.

En ny undersøgelse fra Preqin viser, at der kun er ni procent kvinder på de øverste ledelsesniveauer i kapitalfonde. Ifølge Financial Times betyder det, at kapitalfonde er den branche, er har færrest kvinder i toppen - til trods for, at det er dokumenteret, at det fører til højere afkast.

Avisen har talt med branchekendere, som giver den ringe work-life balance i kapitalfonde skylden for den lave kvindeandel. Samtidig har branchen også - med god grund - et ry som mandsdomineret, hvilket gør det svært at tiltrække kvinder.

Kapitalfonden Blackstone, der var den første af de store kapitalfonde til at tilbyde 16 ugers barselsorlov, vil gerne ændre dette, fordi det giver mening ud fra et investeringsperspektiv.

»Jeg tror, det er vigtigt med diversitet i tanke og perspektiv for at tage bedre investeringsbeslutninger. Det er godt for forretningen og det rette at gøre,« siger Paige Ross, senior managing director i HR hos Blackstone.