Kapitalfonde er gode arbejdsgivere

Medarbejderne i kapitalfondejede virksomheder er lige så tilfredse med deres arbejde som ansatte i lignende virksomheder. LO er overraskede over lille forskel.

Lønmodtagere i kapitalfonde mærker ikke, at de er ansat i en kapitalfond. Det viser en ny undersøgelse fra Aalund Research for fagforeningernes hovedorganisation, LO.

Kapitalfondene har tidligere fået meget kritik, blandt andet for at have en lukket virksomhedsstruktur og stor gældssætning. Lukketheden har fået kritikere til at sige, at medarbejderne ikke ved, hvad planerne er for deres arbejdsplads, når virksomheden opkøbes af en kapitalfond, eksempelvis om nogle dele skal sælges fra - eller om der er fyringer i farvandet.

I LO er Ingerlise Buck, der er afdelings- og projektleder på kapitalfondsprojektet, overrasket over, at medarbejdertilfredsheden blandt ansatte i kapitalfond ejede virksomheder og andre sammenlignelige virksomheder er meget lig hinanden.

"Jeg er overrasket over, at der ikke er særlig stor forskel. Eksemplerne viser, at det ikke er gået så godt i de kapitalfondsejede virksomheder," siger hun.

Lukketheden fra kapitalfondene kan også ses ved, at nogle af fondene piller børsnotede virksomheder af børsen, når de opkøber dem. Det betyder, at de ikke længere skal fremlægge et åbent regnskab.

/ritzau/