Kan man ikke blive læge, må man blive reklamemand

Lars Bo Jeppesen skulle være læge, men en vild ungdom satte en brat stopper for drømmen, og i dag er han ny direktør i Dentsu Aegis Network i Europa.

Lars Bo Jeppesen midt i al kreativiteten i firmaets domicil på Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lidt ligesom, når man møder sin kæreste for første gang – man er lidt nervøs, men man vil også rigtigt gerne på date. Sådan lyder det fra den for nyligt udnævnte direktør i den globale kommunikations­virksomhed Dentsu Aegis Network.

Her har Lars Bo Jeppesen ansvaret for Norden, Central- og Østeuropa, og han bliver altså én af de højest placerede danskere nogensinde i den internationale reklame­branche.

Drømmen var at blive læge. Lars Bo Jeppesen var forhåndsoptaget på studiet, men når man har et forhåndstilsagn, skal man gen­bekræfte inden de andre. Det havde han overset i sin ungdoms­kådhed, og han måtte altså vinke farvel til den hvide kittel.

Hans far sagde, at han skulle finde noget andet, så han ikke skulle gå og dandere den i et helt år. Så Lars Bo Jeppesen startede på Handelshøjskolen i Aarhus.

Han elsker mennesker, næres af mennesker, og de, som kender ham, vil sige, at Lars Bo Jeppesen er god til at få folk til at føle sig veltilpas. Det var også derfor, han oprindeligt ville uddanne sig til læge.

En verden til forskel

Med hastige skridt og en verden til forskel sidder han nu i reklame­branchen. Han startede med at sige nej tak til jobbet i Danmark for syv-otte år siden, da det egentlig ikke var noget, han ville. Men et nej tak blev et ja tak. I seks år gik det godt, indtil han fik ansvaret for Norden, hviket bestemt ikke var noget, han gad. Der skulle ryddes op i de blodrøde tal på bundlinjen, og Lars Bo Jeppesen er ikke en »cleaner-type«.

Han vendte dog på relativt kort tid tre lande med røde tal til sorte tal, og medarbejderne havde genvundet troen og optimismen. Og hvorfor så ikke føre det videre til resten af Europa?

Som leder er han ærlig, transparent, direkte og ekstremt ambitiøs. Han kan få mennesker til at samarbejde, tro på sig selv og blive den bedste udgave af sig selv. Dog har han ikke flair for detaljer, selv om han har store visioner. Så snart de skal eksekveres, er han afhængig af detaljeorienterede mennesker, som har blik for maskinrummet.

Lars Bo Jeppesens drivkraft er ambitionen om at vise sine om­givelser den bedste udgave af ham selv og følelsen af et oprigtigt ansvar for de mennesker, der har valgt at dedikere sig til den virksom­hed, han leder.

Når tiden ikke går med besøg i de meste af Europa eller ved skrive­bordet, er han sammen med familie, venner og golf. Netop i den rækkefølge.

Selv om han har spillet golf i næsten ti år, er han ifølge ham selv ikke specielt god. Han har et handikap 16/8 og er venstrehåndet, men spiller højrehåndet golf. Det er måske årsagen til, at han ikke er blevet elitespiller.

Som hans kammerater siger: Han har et godt boldøje, men et dårligt sving.