Kan lederen gå på kompromis med rygepolitikken?

Må chefen gå på kompromis med virksomhedens rygepolitik for at beholde en vellidt medarbejder? Deltag i denne uges dilemma her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er afdelingschef i en kommunal forvaltning. Du startede som menig medarbejder, men blev for flere år siden leder i samme afdeling. Siden da har det taget dig tid at få skabt dig en position som leder overfor tidligere kolleger og gode venner.

For et halvt år siden blev det besluttet, at der til årsskiftet ville blive indført totalt rygeforbud i arbejdstiden for alle ansatte. Ledelsen har meldt ud, at overtrædelse af forbuddet får ansættelsesmæssige konsekvenser for den enkelte.

Den nye rygepolitik fik din gode ven og erfarne medarbejder, Peter, til at stejle. Han var parat til at sige op, hvis ikke han kan ryge i arbejdstiden. Peter har været ansat i flere år end dig og har generelt svært ved at lade sig lede. Men du vil nødigt undvære ham som medarbejder.

Nu er rygeforbuddet trådt i kraft, og der er begyndt at florererygter i afdelingen om et ”hemmeligt” rygerum i kælderen. Samtidig har du lugtet røg fra Peter. Du er nu kommet i tvivl om, hvordan du bør tackle situationen.

Hvad gør du?