Kan ansatte tvinges til fitness?

UGENS DILEMMA: Selv om de ansatte har fået et gratis fitnesskort, er interessen for at benytte sig af tilbuddet er lav. Vil du nu trække dem i løn for deres manglende fitness-trang?

Du er leder og medejer af en mellemstor rådgivningsvirksomhed. I forventer, at medarbejderne er fleksible - for eksempel når en ordre skal i hus eller en opgave skal udføres. I har megen fokus på medarbejdernes trivsel og sundhed. Blandt andet har I en kantineordning, frugtordning og I giver økonomisk støtte til en medarbejderdrevet motionsklub.

For nogle måneder siden indførte I tilbud om gratis fitness i et lokalt fitnesscenter til alle medarbejdere. Det har en del allerede benyttet sig af. Fra ledelsens side har I meldt ud, at I forventer, at medarbejdere som har tilmeldt sit fitnessordningen, benytter sig af tilbuddet regelmæssigt.

Du har nu konstateret, at flere af de medarbejdere som har tilmeldt sig fitnessordningen, kun har brugt fitnesskortet i mindre omfang. Det ærgrer dig. Du overvejer nu, hvordan du skal håndtere situationen.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation