Kampen om de gode medarbejdere skærpes

Kompetencemesse. Onsdag i denne uge kl. 10.00-17.00 afholder Compass Messer i samarbejde med Erhvervsbladet en kompetencemesse i Odense Congress Center, hvor 35 udstillere vil fortælle offentlige og private virksomheder, hvordan de kan udvikle, fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere i de kommende meget konkurrenceprægede år.

Tidspunktet kunne næsten ikke være bedre for den første rigtig store kompetencemesse i en periode i starten af 2007, hvor arbejdsløsheden i Danmark er rekordlav, og hvor mange virksomheder i mange brancher skriger på kvalificeret arbejdskraft.

Formålet med messen er at fortælle beslutningstagere med personaleansvar i både offentlige og private virksomheder, hvad de kan gøre for at gøre deres virksomhed interessant for både nuværende og potentielle medarbejdere. Blandt andet i form af medarbejderpleje, efter- og videreudddanelse samt styring og effektivisering af HR og hele personale-udviklingsområdet.

Nye krav til arbejdsstyrkenIkke mindst globaliseringen, men også den nye kommunale strukturreform stiller nye krav til arbejdsstyrken, fordi kompetenceniveauet skal hæves, hvis danske virksomheder fortsat vil klare sig i en stadig mere globaliseret verden i skarp konkurrence med lavlønslande.

Der bliver ganske enkelt en benhård kamp om de ressourcestærke medarbejdere, og det gælder ikke mindst for SMV'erne, de små og mellemstore virksomheder, som har vist sig at klare sig godt i konkurrencen, fordi de er fleksible og har korte leveringstider til kunderne.

Men kampen om de bedste medarbejdere vil fremover stille større krav til personaleplejen, og det kommer udstillerne på messen med hver deres bud på, hvordan kan lade sig gøre.

Messen strækker sig over 1.700 kvadratmeter, og udover udstillingerne vil der to gange, kl. 10.30 og kl. 14.30 være konferencer, hvor nogle af udstillerne vil fortælle om, hvad de finder bedst for virksomhederne i deres fremtidige personalehåndtering.

- Medarbejdere med gode kompetencer er stærkt ombejlede i disse år, og de kan næsten vælge og vrage, når det gælder gode job, siger Erhvervsbladets chefredaktør Carsten Steno.

- Og det bliver værre fremover.

Han bekymrer sig ikke mindst om, hvordan de små og mellemstore virksomheder vil kunne rekruttere medarbejdere og fastholde dem i en tid, hvor de vil blive hård konkurrence om de bedste, både internt i Danmark, men også internationalt, hvor der allerede nu er en hård konkurrence imellem landene i EU om at tiltrække sig de bedste folk fra Østeuropa. Derfor har messen sat fokus på, hvordan SMV'erne kan tiltrække og fastholde de gode medarbejdere,

- Vi har tidligere holdt en sådan messe med fokus på Sønderjylland, siger direktør Henning Sørensen fra Compass Messer, og denne er den første landsdækkende kompetencemesse, som vi forventer os meget af, fordi emnet jo er super aktuelt lige nu.

De to konferencer under messen har overskrifterne "Rigtig rekruttering i små virksomheder - sådan gør du" og "Fastholdelse og udvikling af medarbejdere i små virksomheder - sådan gør du".