Kæmpe krav om erstatning­ mod formand

Konkursboet efter EBH-Fonden afkræver den tidligere bestyrelsesformand i EBH Bank 325 mio. kroner.

EBH-Bank sagen . Sagen mod EBH-Bank fortsatte fredag ved retten i Hjørring. Sagen er rejst af Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet (Bagmandspolitiet). Her ses de 2 anklagere i sagen: Jørgen Tolstrup (tv) og Hans Fogtdal Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Kurator i konkursboet efter den sammenbrudte EBH-Fonden har tydeligvis fornemmelse for, hvor der er penge at hente. Ud af det samlede erstatningskrav mod EBH Banks tidligere ledelse afkræves tidligere bestyrelsesformand Egon Korsbæk 325 mio. kroner. EBH Banks tidligere revisorer fra BDO Scanrevision har ifølge Jyllands-Posten fået et tilsvarende krav.

Revisionsselskaber er typiske ofre for store erstatningskrav, fordi de har tegnet ansvarsforsikringer, hvor der kan være mange penge at hente. Det er der formentlig også hos Egon Korsbæk. Den tidligere maskinsnedker afhændede nemlig sin ejerandel i livsværket, dørfabrikken Vest-Wood, som blev solgt til en kapitalfond for 1,7 mia. kroner i 2002.

Efter salget koncentrerede Egon Korsbæk sig om et nyt liv som professionelt bestyrelsesmedlem, herunder i EBH Bank, vognmandsgiganten DSV og Alm. Brand Formue. Omkring tidspunktet, da EBH Bank gik ned, optalte Berlingske Egon Korsbæks poster. Det blev til i alt 34, heraf 18 formandsposter, hvoraf de fleste lå i EBH-koncernen.

Endnu et krav mod et bestyrelsesmedlem

Det er altså Fjerritslevs industrimagnat, hvis lommer kurator i boet efter EBH-Fonden, Bruun & Hjejle-advokat Torben Byskov Petersen, nu går efter. Et andet tidligere bestyrelsesmedlem, registreret revisor Anna Breum Andersen, som næppe har penge på kistebunden, slipper med et krav på én mio. kroner.

Det var fredag ikke muligt at træffe advokat Torben Buskov Petersen, som er sygemeldt, men han har tidligere understreget over for Jyllands-Posten, at stævningerne er udtaget over for de personer, som har været tæt på ansvarspådragende dispositioner selv om han godt er klar over, at Egon Korsbæk er velhavende i modsætning til Anna Breum Andersen.

Egon Korsbæk er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelser, mens hans advokat, professor Erik Werlauff, har protesteret over for Justitsministeriet over, at der er tale om sager af en økonomisk størrelsesorden, »som intet menneske vil have mulighed for at udrede«.