Juristen, der blev juicedirektør

Talent 100: Morten Askekilde, 33 år, direktør, Joe & The Juice

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kategori: Ledere

Morten Askekilde blev hyret til Joe & The Juice for at bygge en juridisk afdeling op fra bunden. Han formåede dog at imponere med evner, der rakte langt ud over de juridiske, og blev hurtigt en del af koncernledelsen.

»Jurister anses ofte for værende risikoaverse, unødigt detaljeorienterede og uden forståelse for forretningen. En af mine kæpheste er at gøre op med den klassiske stereotyp, og jeg stræber altid efter at bringe mere til bordet end kun juridisk ekspertise og rådgivning. En stærkt funderet juridisk værktøjskasse er naturligvis et must, men den rigtige værdiskabelse sker oftest i kombination med kommercielle betragtninger. Den rigtige juridiske løsning er ikke altid den kommercielt rigtige,« siger Morten Askekilde.

Ud over sine næse for kommercialisme og forretning har Morten Askekilde et helt særligt blik for talentudvikling.

»Morten formår at gøre medarbejderne dygtige gennem stor dedikation og ved at forklare emner med høj kompleksitet på en let og simpel måde. Han har vist en skarp evne til at ansætte, træne og fastholde et ungt team af højtkvalificerede medarbejdere,« siger Sebastian Vestergaard, CEO i Joe & The Juice.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.