Juleskilsmisse med jobbet

Juleferien får os til at tænke over tilværelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”I forbindelse med julen og statsministerens nytårstale, er der nogen, som gør status over deres tilværelse,” siger Carsten Bjørke, der er regionsdirektør i rekrutteringsburauet Randstad til Avisen.dk.

Det fører til, at vi vælger et jobskifte umiddelbart efter nytår.

”Der er væsentligt flere i uge 1 og 2, som henvender sig for at få karriererådgivning. Man kan også se det på LinkedIn, hvor mange i juledagene typisk booster deres cv og kompetencer,” siger Carsten Bjørke

Randstad har ikke tal på, hvor udpræget fænomenet er i ugerne efter jul, men rekrutteringsbureauet beskriver det som en decideret bestorming.

Hos Adecco nikker firmaet også genkendende til, at der kommer gang i tankerne, når vi er væk fra de daglige bunker af arbejdsopgaver.

"I længere ferier, eller hvis vi har orlov, får vi typisk nye ambitioner, der gør, at vi får mod på noget nyt," siger Magdalena Noir, som er Business Line Manager hos Adecco. Hun påpeger også, at de tanker, som opstår i forbindelse med det nye år og nytårsforsæt, godt kan sætte skub i et karriereskift.

Og det er slet ikke så underligt, at vi godt kan lide at skifte job. Undersøgelser peger nemlig på, at tre ud af fire danskere synes, det er positivt at skifte job med jævne mellemrum. Det står i skarp kontrast til vores naboland, Tyskland, hvor det forholder sig komplet modsat.

”Det er blevet en norm, at danskerne vil videre i vores arbejdsliv. Vi vil simpelthen lære mere. Tidligere var det at tjene penge afgørende, men sådan er det ikke mere,” fortæller Per Kongshøj Madsen, der er direktør i AE-Rådet og arbejdsmarkedsforsker til Avisen.dk.