Jordpriserne på Månen stiger

Alene i år er grundpriserne steget med 40 procent, viser en opgørelse fra en af verdens største banker, der tilmed mener at kunne se en sammenhæng med de amerikanske huspriser...

Lidt over to millioner mennesker fra 176 forskellige lande skal allerede have købt sig hver en lille bid af Månen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Jordpriserne på Månen stiger med raketfart.

Siden begyndelsen af 2007 er prisen på en grund på Månen steget med 40 procent, viser en opgørelse, som den schweiziske storbank UBS har begået til sine kunder her sidst på året.

Den såkaldt fortrolige analyse bygger på nyhedsrapporter, som antyder, at ejendomspriserne på Månen også kan være en ledende indikator for udviklingen i boligpriserne i USA.

Mellem 1997 og 2001 steg månepriserne stærkt men oplevede så en nedgang i perioden 2002-2003, lige efter at den såkaldte IT-boble (af nogle benævnt dotcom-æraen) brast.

Tyngdekraften var sat ud af kraft, og månejorden nåede ny rekord med 37 dollars pr. acre (det svarer til lidt over 4.000 kvadratmeter), ni måneder før boligpriserne i USA nåede højdepunktet. Derefter gik det nedad, lige før samme udvikling ramte Guds eget jordiske land. Mellem 2005 og januar i år faldt jordpriserne på Månen hele 56 procent og stod da i blot 16 dollars pr. acre.

Ifølge UBS, som ifølge nyhedsbureauet Reuters har talt med en førende ejendomshandler af månejord, er tyskerne de største enkeltejere af jord på månen. Herefter følger svenskerne, englænderne og polakkerne.

FN-aftalen fra 1967 om det ydre rum slår fast, at ingen stater kan kræve ret over månejord. Men endnu er der ikke lukket for enkeltpersoner eller virksomheder. Ifølge netstedet LunarLandOwner (Månejordsejere) har lidt over to millioner mennesker fra 176 lande købt »udenjords ejendom«. Den britiske radio BBC mener at vide, at køberne tæller hotelkæderne Hilton og Marriott, ligesom også tidligere amerikanske præsidenter som Ronald Reagan og Jimmy Carter er med.

Læs mere

Lunar Registry

Moon Estates

LunarLandOwner

(Opdateret kl. 10.15)