»Jobsøgning er frustrerende«

Janne Merethe Kristensen har søgt over 100 job. Nu er hun er kommet med i et kontorfællesskab for at give jobsøgningen ekstra liv.

Janne Merethe Kristensen blev færdig sidste sommer som cand.merc. i international business fra handelshøjskolen i Aarhus og begyndte straks at gå efter det første job.Nu vil hun ændre jobsøgningsstilen og gå mere direkte til værks. Foto: Martin Dam Kristensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 100 ansøgninger og ledighed i et år. For Janne Merethe Kristensen har jobsøgningen foreløbigt været en frustrerende affære, men hun har genvundet gejsten efter at have ændret strategi. Kaffeaftaler og medlemskab af et kontorfællesskab har været vejen frem.

Hun blev færdig sidste sommer som cand.merc. i international business fra Handelshøjskolen i Aarhus og begyndte straks at gå efter det første job. I de første måneder sad hun hjemme og søgte stort set alt, hun kunne komme i nærheden af, men det blev hurtigt en sur oplevelse.

»Det er rigtigt træls med jobsøgningen, fordi man ikke selv har magten. Man vil hele tiden gerne have det til at lykkes. Dét at blive en del af kontorfællesskabet Vensi ved Officelab var derfor en stor forandring i min jobsøgning. Jeg deltager i netværksaktiviteter og kan vise mig for eventuelt kommende arbejdsgivere,« siger Janne Merethe Kristensen, der søger job i to forskellige retninger.

Hun vil søge dels som HR-assistent og dels som assistent til topledelsen i en given virksomhed.

Hun mener, at jobsøgningen er blevet meget bedre, men det er stadig svært, når man kommer uden erfaring.

»For nylig søgte jeg job som graduate hos Arla. Der var 1.000 ansøgninger. Ved at være med i netværket kan jeg se, at det er tilfældigheder, der afgør, hvem der får jobbet. Der er ikke noget galt med mine kvalifikationer og mine ansøgninger. Det gælder om ikke at vende det indad,« siger Janne Merethe Kristensen.

Rent geografisk søger hun efter job, der ligger omkring en times transportid fra Aarhus. Hun har netop afsluttet et projektforløb hos rådgivningsvirksomheden Alectia og vil nu også forsøge at være endnu mere aktiv og opsøgende over for eventuelle nye arbejdsgivere.

»Jeg vil gå mere direkte efter de opslåede stillinger og aflevere ansøgningen personligt. Bare lige hilse på. Det vil jeg prøve noget mere. Jeg forsøger hele tiden at forbedre min jobsøgning ud fra det, jeg hører rundt omkring,« siger Janne Merethe Kristensen.