Jobsamtaler hjemme giver pote

Det er den omvendte verden, når jobkonsulenten fra Frie Funktionærer har personlige samtaler med fagforbundets ledige medlemmer. Det foregår hjemme i privaten hos de arbejdsløse, og resultaterne er gode.

Mens arbejdsløse sædvanligvis selv skal møde op i deres eget fagforbund for at komme i samtale om at komme i job, så er det lige modsat for medlemmerne i det tværfaglige forbund Frie Funktionærer, skriver Frederiksborg Amts Avis. Her kan de ledige medlemmer vente hjemme i sofaen, indtil job- og karrierekonsulent Allan Larsen dukker op. Han dækker hele Region Sjælland og Nordsjælland.

- At møde de ledige på deres hjemmebane giver en helt anden og mere afslappet stemning, end når de bliver indkaldt til et møde på et kontor. Og den afslappede atmosfære gør det lettere at nå gode resultater, fortæller Allan Larsen.

På et lille års tid er ledigheden blandt Frie Funktionærers medlemmer på Sjælland uden for København faldet fra 311 til omkring 160, og mange af dem, der er kommet i arbejde, har fået hjælp af Allan Larsen:

- Vi ved godt, at vi har haft medvind på vores cykelsti i form af stærkt faldende ledighed generelt. Derfor lægger vi da også vægt på, at det ikke blot handler om at finde et job til et ledigt medlem. Det, der er interessant for os, er, at de bliver i job og trives med det. Ellers har vi dem stående på ledigheds-listen igen kort tid efter.

De Frie Funktionærer har cirka 25.000 medlemmer i sin a-kasse og 13.000 medlemmer af sin fagforening. Kilde: Frederiksborg Amts Avis