Jobreform kan få 3.500 flere i job

Ifølge Carsten Koch-udvalget kan en reform af beskæftigelsesindsatsen øge antallet af danskere i arbejde med 3.500.

Carsten Koch-Udvalgets endelige anbefalinger fremlægges på et pressemøde i Beskæftigelsesministeriet tirsdag d.25.februar 2014. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen under mødet (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens Carsten Koch-udvalg fremlægger tirsdag formiddag sine anbefalinger til en reform af beskæftigelsesindsatsen, og heraf fremgår det, at en reform kan sende 3.500 flere i job.

Udvalget, der ledes af tidligere skatteminister Carsten Koch, kommer med 39 anbefalinger til en mere aktiv jobindsats. Jobindsatsen i dag er nemlig ikke hensigtsmæssig, forklarer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

»Regeringens udgangspunkt er, at vi har en beskæftigelsesindsats, der ikke fungerer. Derfor vil regeringen komme med et udspil til en reform,« siger ministeren.

Anbefalingerne fra udvalget ventes netop at danne grundlag for regeringens udspil til en reform af beskæftigelsessystemet.

»Anbefalingerne holder sig inden for den nuværende økonomiske ramme, hvor der årligt bruges cirka 2,3 milliarder kroner til den aktive indsats for forsikrede ledige. Anbefalingerne vurderes på lang sigt at kunne øge den strukturelle beskæftigelse med 3.500 personer. Det svarer til, at den offentlige saldo styrkes med knap én milliard kroner,« skriver udvalget i rapporten.

»Vi indstiller til regeringen og Folketinget, at hvis man overvejer at lave en refusionsreform, så ville det være fornuftig at tage det her med ind i omlægningen af refusionsordningen. Vi foreslår, at man laver et relativt simpelt system på beskæftigelsesområdet,« siger Carsten Koch.

Udvalget foreslår at gøre op med den nuværende standardiserede beskæftigelsesindsats, hvor alle ledige får den samme behandling. Der skal en mere individuel tilgang til over for den enkelte ledige, lyder det.