Jobannoncer rykker på nettet

Antallet af stillingsannoncer på nettet er vokset med 25 procent i Danmark i andet kvartal. Det er den største stigning i hele Europa. (Opdateret 12.47)

Det oplyser det amerikansk-ejede rekrutteringsfirma Monster Scandinavia, der i dag lancerer et såkaldt ”Monster Employment Index Denmark”, der er en analyse af stillingsannoncer publiceret på de førende danske jobsites på nettet.

Monster Employment Index bliver lavet i alle EU-lande i samarbejde med den amerikanske analysevirksomhed ARC Research, og gør det muligt at sammenligne udviklingen på det europæiske arbejdsmarked, ifølge Lars Ingerslev, der er kommunikationsansvarlig i Monster Danmark.

Han mener, at de seneste tal fra Danmark bekræfter udviklingen på det danske arbejdsmarked.

”Antallet af stillingsannoncer på Internettet i Danmark er steget med 25 procent i de seneste tre måneder, og Monster Employment Index bekræfter den stærke udvikling på det danske arbejdsmarked. Sammenlignet med øvrige EU-lande har Danmark haft den største stigning af ledige stillinger det seneste kvartal”, siger Lars Ingerslev i en pressemeddelelse.

Dog havde Danmark også et efterslæb i forhold til første kvartal 2007. Her faldt antallet at stillingsannoncer på nettet i Danmark med 2,5 procent, mens antallet af stillingsannoncer på nettet steg i de fleste andre europæiske lande. Eksempelvis var stigningen i Østrig fem procent i første kvartal og 11 procent i andet kvartal, og stigningen i Sverige var på 12 procent i første kvartal og 15 procent i andet kvartal.

Kan den store stigning i andet kvartal ikke skyldes, at Danmark har været bagud med at annoncere på nettet?

”Vi har målt på det her ganske længere, og Danmark er snarere i front på området og i anvendelsen af nettet i det hele taget. Jeg tror ikke, der er mange printannoncer, der ikke også bliver lagt på nettet. Men det er rigtigt, at markedet for stillingsannoncer på nettet ikke er så gammelt, og derfor flytter det sig enormt hurtigt. Så det store tal for væksten i Danmark skyldes både, at der er kommet et gennembrud og samtidig, at der er en enorm personaleefterspørgsel i dag,” siger Lars Ingerslev til Business.dk.

Ser man nærmere på de forskellige regioner, kom den største stigning i antallet af net-annoncer fra Midtjylland og Nordjylland. Fordelt på brancher steg efterspørgslen i 15 ud af 17 sektorer. Stigningen var størst inden for bygge og anlæg, mens der var nedgang i sundhedssektoren samt inden for bank- finansierings- og forsikringsvirksomhed.