Jess Søderberg ud af Hr. Møllers private firma

Den snart forhenværende topchef for A.P. Møller - Mærsk er allerede forhenværende i Mærsk Mc-Kinnney Møllers privatejede selskab.

Jess Søderberg, som til efteråret afløses af Carlsberg-chefen Nils Smedegaard Andersen som topchef for Danmarks største erhvervsvirksomhed, er allerede røget ud af bestyrelsen for Maersk Broker, der er hovedaktionær Mærsk Mc-Kinney Møllers privatejede mæglerselskab, skriver Børsen.

Senest 1. december overtager Smedegaard roret i hovedselskabet, mens Søderbergs exit fra Maersk Broker ifølge avisen fandt sted omkring én måned før, det opsigtsvækkende skifte blev meddelt i slutningen af juni. Ændringen i bestyrelsen for den 94-årige reders personlige selskab er først nu blevet registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Der er endnu ikke udpeget en afløser for Søderberg, så der sidder nu kun tre i bestyrelsen for Maersk Brokers, nemlig ejeren, hans yngste datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og Hr. Møllers personlige assistent Lars-Erik Brenøe. Ifølge Børsen er det på Brenøes personlige adresse, at kommanditselskabet er hjemmehørende.

Kilde: Børsen