Jeg vil gerne være der, hvor beslutninger tages

Henriette Kay er jurist fra 2014, og hun går efter at få et lederjob inden for de næste tre år. At få indblik i organisationen og beslutningerne er afgørende, fremhæver Henriette Kay.

»Jeg vil gerne være leder, men vil gerne have fem års erfaring først. Jeg kan godt lide at få processer til at hænge sammen og være der, hvor beslutningerne bliver taget.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

»Jeg vil gerne være leder, men vil gerne have fem års erfaring først. Jeg kan godt lide at få processer til at hænge sammen og være der, hvor beslutningerne bliver taget.«

Sådan lyder det fra Henriette Kay. Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet fra 2014 og arbejder i Udlændingestyrelsen som fuldmægtig. I dag har hun en stilling som teamkoordinator. Hun fungerer som sparringspartner for og er bindeled mellem ledelsen og de fuldmægtige, som sidder og interviewer asylansøgerne og behandler deres sager. Den stilling gav hende smag på lederjobbet.

Kulturen er afgørende

»Jeg har ikke ledelsesbeføjelser i mit nuværende job, men der er aspekter af ledelse i det. Det har fået mig til at tænke over, at jeg godt kan lide at sidde i den rolle. Det med at få indblik i organisationen og beslutningerne. Og hvordan det hænger sammen i forhold til de målsætninger, der bliver sat,« siger Henriette Kay, der på nuværende tidspunkt ikke har lagt sig fast på, hvordan hun vil komme i nærheden af lederjobbene.

»Jeg vil godt holde dørene åben, så jeg ikke bliver for ensporet. Men jeg er bevidst om, at der er nogle ting, jeg skal udvikle. Jeg skal hele tiden forsøge at bevæge mig i en retning, så jeg bliver bedre og bedre til at sidde i en lederposition,« siger Henriette Kay.

Da hun fik sit nuværende job, var det lidt en tilfældighed, at det var i den offentlige sektor. Hun ved endnu ikke, om hendes ambitioner på længere sigt går i retningen af en karriere i det offentlige eller det private.

»Der er noget, som lokker i begge sektorer. Det er heller ikke nødvendigvis spørgsmålet, om det er den private eller offentlige sektor, men mere om hvilken kultur, der er på den enkelte arbejdsplads. Det, som er spændende ved den offentlige sektor, er, at vi arbejder for skatteborgernes penge, og derfor skal vi arbejde for at yde en god service og bevare ryet for den offentlige sektor som en arbejdsplads, hvor man kan arbejde meget og samtidig have respekt for familielivet,« siger Henriette Kay.