»Jeg skal fremstå som en person, der kan stå i spidsen for organisationen og lede«

Fremtoning er altafgørende for karrieren, hvis man vil til tops. Det mener både formand for elevorganisationen CBS Students Daniel Skov Andersen og tidligere topdirektør Kirsten Drejer. Derfor forbereder de sig begge til fingerspidserne.

Formand for CBS-students, Daniel Skov Andersen Fold sammen
Læs mere

»Hvis jeg vil have folk med mig, skal jeg fremstå som en person, der kan stå i spidsen for organisationen og lede.«

Sådan sammenfatter 22-årige Daniel Skov Andersen nødvendigheden af, at han fremstår selvsikker, når han taler foran mange mennesker som formand for elevorganisationen CBS Students på Copenhagen Business School, CBS.

Det oplevede han, da han opstillede til formandskabet og skulle »sælge sig selv«.

Siden har han holdt tale for op til 2.200 mennesker i sit virke som formand.

Formandsrollen er ansigtet udadtil, og hvis tilhørerne ikke kan lide ham eller har tillid til det, han siger, tror de ikke på elevorganisationen, påpeger Daniel Skov Andersen.

Tidligere topchef i biotechvirksomheden Symphogen Kirsten Drejer er enig.

En selvsikker præsentation er vigtig for karrieren fremadrettet, understreger hun.

Både når der skulle indsamles kapital til virksomheden og i rollen som leder for Symphogens ansatte, oplevede hun nødvendigheden af at være i stand til at vise, at »hun havde forstand på det, hun talte om«, som Kirsten Drejer selv formulerer det.

Det handler ikke kun om indhold i fremlæggelsen. Fremtoning er altafgørende for tilhørernes opfattelse af præsentationen.

»Det nytter ikke, at du står og mumler. Der skal være en rød snor gennem præsentationen, og det er vigtigt at tale med overbevisning i stemmen,« understreger Kirsten Drejer.

Det er de samme egenskaber, den tidligere topchef kigger efter, når andre præsenterer noget for hende.

»Hvis de ikke får mig til at tro på, at de kan stå i spidsen, er jeg ligeglad med projektet,« konkluderer hun.

Derfor har Kirsten Drejer altid forberedt sine oplæg grundigt i forvejen:

»Øvelse gør mester. Man skal ikke øve sig foran tilhørerne.«

Det kan Daniel Skov Andersen nikke genkendende til.

»Jeg har arbejdet meget med min fremtoning, når jeg præsenterer,« siger han og henviser til en vigtig tale, hvor bl.a. en minister var blandt tilhørerne. Da øvede Daniel Skov Andersen sig i adskillige timer over flere dage.

»Hvis jeg er velforberedt og tænker over, hvordan jeg præsenterer mit budskab, har jeg mere overskud, når jeg er ’på’,« siger Daniel Skov Andersen.