Jeg kan godt lide at være leder

»Jeg kan godt lide at skulle have noget på plads, hvor man ikke kan klare det hele selv.« Sådan lyder det fra Nikolaj Lynge. Han vil gå efter en lederstilling næste gang, han skal have nyt job.

»Hvis du spoler tiden ti år tilbage, ville jeg ikke tro, at jeg var en lederprofil. Jeg ved heller ikke, om jeg er det nu. Jeg har ikke læst ledelse og organisation og er en rigtig regne­dreng. Men jeg kan godt lide at være leder.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

»Hvis du spoler tiden ti år tilbage, ville jeg ikke tro, at jeg var en lederprofil. Jeg ved heller ikke, om jeg er det nu. Jeg har ikke læst ledelse og organisation og er en rigtig regne­dreng. Men jeg kan godt lide at være leder.«

Sådan lyder det fra Nikolaj Lynge. Han er uddannet cand. polit. fra 2008 og er ansat som projektleder i Mærsk. Lidt ved en tilfældighed har han tidligere prøvet en rolle, hvor han var leder for to personer og en studentermedhjælper.

Fra efteråret skal han igen til at være leder for en enkelt medarbejder. Det er en rolle, hvor han er leder, men kun som en del af jobbet. Han lægger ikke skjul på, at målet er at blive leder på fuld tid.

»Jeg har en idé om, at næste gang jeg skal have et nyt job, vil jeg gå efter en lederstilling. Det med at have en eller to mand under sig, er lidt sværere. Der er man ikke leder hele tiden. Jeg tror, at det er nemmere at være leder på fuld tid,« siger Nikolaj Lynge

Han har ikke nogen faste karriereplaner, og som ung drømte han ikke nødvendigvis om at blive leder. Men efter to års ansættelse hos Mærsk begyndte han at overveje, om han skulle gå ledervejen eller blive specialist.

Fokus på overordnede problemer

Og det er jobbet som leder, der trækker mest.

»Jeg er god til at sætte mig ind i et område og så sætte fokus på, hvad de overordnede problemer er. Det er koblingen fra specialistverdenen til den overordnede værdi­skabelse. Jeg kan godt lide den intellektuelle ­udfordring, som ligger i at skulle have noget på plads, hvor man ikke kan klare det hele selv,« siger Nikolaj Lynge, der dog ikke har noget bud på, hvor langt op i hierarkiet, han gerne vil ende.

»Jeg har langsigtede planer om, hvad jeg vil arbejde inden for, og hvordan jeg gerne vil arbejde, men ikke hvilke positioner jeg gerne vil have. Jeg tændes af jobbet og de muligheder, som er i det. Ikke om det er den ene eller den anden titel. Det er ikke det administrative i lederjobbet, som trækker. Det er mere det at sætte retning og organisere,« siger Nikolaj Lynge.