»Jeg har altid haft let ved at falde i søvn og sove. Det er jeg meget taknemlig for«

Som topchef for den internationale konsulentvirksomhed COWI er Lars-Peter Søbye taknemmelig for at have et godt sovehjerte. Og så anbefaler han sine medarbejdere at lægge arbejdet fra sig, når de skal sove.

Koncernchef for COWI, Lars-Peter Søbye, har et godt sovehjerte og råder andre til at dyrke motion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

De fleste er klar over, at søvn er vigtigt for både sundhed og velvære og for at præstere på arbejde, men alligevel synes der at herske en myte om, at topchefer har givet afkald på søvnen for at nå til tops. Flere undersøgelser dokumenterer dog, det forholder sig anderledes: Faktisk er topcheferne dem, der sover mest.

Her fortæller Lars-Peter Søbye, topchef hos konsulentvirksomheden COWI, om sine søvnvaner:

»Jeg har et meget fast søvnmønster, og det har jeg egentlig altid haft. Jeg sover ca. syv-otte timer hver nat.

En god nats søvn er helt afgørende for at kunne fungere i et job som mit. Der er brug for energi og overskud til at træffe de rigtige beslutninger, trække igennem i meget travle perioder og til at sprede god energi og optimisme på virksomhedens vegne.

Mit søvnmønster har altid været det samme.  Det er ikke, fordi jeg er ligeglad med svære situationer eller aldrig bekymrer mig, men jeg har altid haft let ved at falde i søvn og sove. Det er jeg meget taknemmelig for.

Jeg er født med et godt sovehjerte og sover, inden flyet er i luften. Tidszoner er selvfølgelig en udfordring, som man bare må acceptere.

Der findes mange gode råd derude givet af folk, som ved meget mere om søvn, end jeg gør. Mit råd vil være at lade være med at tage arbejdet med i seng og give hjernen og kroppen lov til at være træt og slappe af. Løb en tur og oplev naturen for at få andre indtryk. Jeg dyrker selv fast motion for at hjælpe til med, at hjernen får andre indtryk og for at få fysisk overskud, der giver mig psykisk velvære, og så sover jeg godt.«