Jannie vil kunne grine med kollegerne

Jannie Helene Grøne Kristoffersen er en talknuser. Hun er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har desuden taget en ph.d. Som specialkonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet lever hun af at udarbejde med omfattende analyser og evidensbasere politikudviklingen på uddannelsesområdet.

Mænd søger hårde værdier som prestige, høj løn og markedssucces hos en kommende arbejdsgiver, mens kvinderne går efter de blødere områder som CSR-politik og virksomheder, der arbejder for et højere formål. Det er konklusionen på en omfattende rundspørge blandt 15.478 danske universitetsstuderende, som analyseinstituttet Universum står bag. Case : Jannie Helene Grøne Kristoffersen er specialkonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg var egentlig glad for at være i forskerverdenen, hvor fokus tit er på at udgive nogle rigtigt gode ting, men jeg kunne mærke, at det var et større fokus for mig, at min forskning rent faktisk kunne bruges til noget. Og man kan jo næsten ikke komme tættere på at påvirke samfundet end ved at arbejde i et ministerium,« siger Jannie Helene Grøne Kristoffersen.

Jannie Helene Grøne Kristoffersen er ambitiøs, og hun er ikke bleg for at arbejde mange timer, men med to små børn derhjemme og en mand, der også har et krævende arbejde, var fleksibilitet vigtigt, da hun takkede ja til jobbet i ministeriet.

For Jannie Helene Grøne Kristoffersen er det ikke en mulighed at blive på kontoret til klokken seks hver dag. Et par dage om ugen går hun tidligt for at hente sine børn. Til gengæld kan hun sagtens finde på at arbejde et par timer om aftenen, når børnene er gået i seng.

Foruden fleksibilitet ønsker Jannie Helene Grøne Kristoffersen, at det skal være sjovt at gå på arbejde.

Ligesom 50 procent af kvinderne i Universums undersøgelse lægger Jannie Helene Grøne Kristoffersen vægt på, at der er et rart og venskabeligt miljø på arbejdspladsen.

»Jeg er bare blevet klar over, at jeg helt klart leverer bedst, hvis det er et rart arbejdsmiljø. Jeg er meget mere effektiv, når jeg ved, at jeg også en gang imellem kan løfte blikket fra skærmen og grine med kollegerne,« siger Jannie Helene Grøne Kristoffersen.