Jakob Strømann-Andersen

Integrerer kunst og teknik

Jakob Strømann-Andersen, chief sustainability engineer, Henning Larsen Architects. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til daglig arbejder Jakob Strømann-Andersen med at koble teknik og æstetik i arkitektfirmaet Henning Larsen Architects. Han er uddannet civilingeniør og blev ansat af Henning Larsen Architects i en ErhvervsPhD-stilling i 2008. Halvdelen af tiden udviklede han projekter på tegnestuen, og den anden halvdel blev brugt på at forske på DTU. Efter færdiggjort PhD i 2011 blev Jakob Strømann-Andersen ansat på tegnestuens afdeling for bæredygtighed. En afdeling, der på to år er vokset fra tre til 12 medarbejdere. Han har været med til at udvikle bæredygtige og energieffektive løsninger for nogele af de største projekter. Heriblandt nye domiciler for Novo Nordisk, Siemens og Nordea Bank.

»Han er en af nøglestenene til, at vi globalt har kunnet udvikle vores forretning mod fremtidens behov for energieffektive løsninger. Han er med ind over stort set alle projekter. Han kommer ind med faglighed, som giver vores projekter en ny dimension,« siger Mette Kynne Frandsen, adm. direktør i Henning Larsen Architects.

Ifølge Jakob Strømann-Andersen er det netop i mødet mellem forskellige kulturer, at der skabes innovative løsninger:

»Jeg arbejder med at integreret viden og æstetik. Det handler om at gå nye veje og søge de unikke løsninger, der skaber synergi på tværs af fagligheder. For mig er det ikke vigtigt at opnå et resultat med to streger under – det vigtige er hele tiden at udvikle projekter mod nye og bedre løsninger.«

Jakob Strømann-Andersen

32 år, chief sustainability engineer, Henning Larsen Architects.

2008: Civilingeniør, DTU.

2010: Forsker ved UC Berkeley, Californien.

2008-2011: ErhvervsPhD hos Henning Larsen Architects og DTU.

2011-: Ledende ingeniør, afdeling for bæredygtighed, Henning Larsen Architects.