Iværksætterskat skal ses efter i sømmene

Økonomi og erhvervsminister Brian Mikkelsen vil tage den forhadte iværksætterskat op til revision.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat på iværksætteri er ikke en vækstfremmer. Derfor vil økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tage den forhadte iværksætterskat op til revision. Det siger han til dagbladet Børsen.

- Man kan ikke have en situation, hvor vi som regering har en krystalklar målsætning om, at vi vil forkæle private virksomheder, mens der kører historier om, at man dræber iværksætterinitiativet med en skat. Jeg vil derfor se på, om der er åbninger og ting, der kan gøres, så vi ikke længere har det, man i dag kalder en iværksætterskat, lyder det fra Brian Mikkelsen. 

Læs også: Her rammer den forhadte iværksætterskat

For at undgå spekulation i noterede aktier blev det som en del af regeringens skattereform besluttet, at investorer og iværksættere, som ejer mindre end ti procent af en virksomhed, beskattes med yderligere 25 procent i forhold til, hvis ejerandelen ligger over ti procent af selskabet.

Skatten har siden været udskældt for at skræmme business angels - et andet ord for risikovillige private investorer - fra at investere i danske virksomheder.

For nyligt lød konklusionen i en undersøgelse fra Danish Venture Capital and Equity Association (DVCA), der repræsenterer blandt andet kapital- og venturefonde og private investorer, at 62 procent af de såkaldte business angels allerede har undladt at investere i iværksættervirksomheder på grund af den nye skat.

Brian Mikkelsen vil konkret arbejde for, at de muligheder for investering, business angels havde, før skatten blev indført, bliver en realitet igen, men hullet for spekulation i noterede aktier skal stadig være lukket, skriver Børsen.