Iværksætter­foreningen er genfødt

Efter et par år i strid modvind er Dansk Iværksætter Forening nu igen ved at finde sine rødder. Planen er at fylde hylderne med uundværlige tilbud, der kan tiltrække de nystartede virksomheder.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I januar 2010 smækkede Dansk Iværksætter Forening (DIF) skodderne for vinduerne og trak sig tilbage for at finde løsninger på den voldsomme medlemsflugt, den dårlige økonomi og for at skabe en model, der kunne sikre den 25 år gamle forenings overlevelse. Fire måneder senere annoncerede DIF et nyt samarbejde med Ejerlederne, hvis direktør samtidig overtog direktørposten i DIF efter Nicolai Seest.

- Det har helt klart været min ambition at genføde Dansk Iværksætter Forening. Foreningen har været ude i et stormvejr, men siden jeg overtog den daglige ledelse 1. maj, har jeg hele tiden kunnet mærke det stærke brand. Foreningen har helt klart sin berettigelse, siger Hans Jørgen Dalum, direktør i DIF.

Første skridt har været at finde en vej til at tiltrække og fastholde medlemmer. Og i en erkendelse af, at medlemskontingenterne ikke sidder løst på iværksætterne, handler det om at skabe »value for money«. DIF skal være pengene værd.

Derfor er vi i gang med at lave en hel buket af forskellige produktilbud til iværksætterne; netværksmøder, finansieringskonferencer, medlemsrabatordninger, afdragsordninger og en masse andre ting, fortæller Hans Jørgen Dalum.

Læs også:

Iværksætter-generation tabes på gulvet

Iværksætter-milliarder tidligst til efteråret

Springbrættet er i vid udstrækning det nye samarbejde med Ejerlederne, som Hans Jørgen Dalum også er direktør for. Erhvervsorganisationen og foreningen kan skabe synergi på både administration, arrangementer og politiske dagsordener. Men der er stadig tale om to individuelle organer:

- Det har vi snakket meget om her på kontoret - at vi skal sørge for at målrette fokus mod enten Ejerlederne eller iværksætterne. Jeg føler, det går rigtig godt hånd i hånd, og jeg tænker ikke over det i det daglige. Men der har været nogle situationer - specielt i samtaler med journalister - hvor jeg har været nødt til at understrege, hvilken instans jeg taler på vegne af, siger Hans Jørgen Dalum.

Rammerne i Dansk Iværksætter Forening er ved at være på plads. Et medlemskab koster mellem 800 og 3.000 kroner om året afhængig af iværksætterens behov for at kunne vælge mellem de forskellige tilbud på produkthylden. Og nu skal DIF så for alvor relanceres rundt om på landets iværksættermesser.

Nu skal vi lige have foreningen til at stå på alle fire ben, og så skal vi gøre os gældende på den erhvervspolitiske scene på de områder, hvor DIF kan og skal skille sig ud fra de andre. Blandt andet omkring sådan noget som EU-mikrolån, som jeg slet ikke kan forstå, at vi ikke har fået i Danmark endnu, siger Hans Jørgen Dalum.

Læs mere om Dansk Iværksætter Forening på d-i-f.dk.

Læs også på evb.dk: 

Bog samler viden om firma-opstart

De største iværksætter-løgne