Iværksættere scorer på stigende arbejdsløshed

Tre unge iværksættere bag jobportal for unge er ikke skadefro, men den stigende arbejdsløshed har sat gang i forretningen.

I modsætning til adskillige andre nystartede virksomheder, der oplever krisens negative dønninger, så oplever tre unge vejlenseres jobportal massiv fremdrift.

Ungarbejde.dk, der er en jobportal for unge mellem 13 og 25 år, oplever en tilgang på cirka 70 jobsøgende i døgnet.

Deres database indeholder nu over 10.000 jobhungrende unge over hele landet.

- Vi har ikke på nogen måde oplevet finanskrisen hos os. Tværtimod har vi oplevet stor vækst både blandt jobsøgende og virksomheder, siger administrerende direktør og medejer Andreas Fabricius PÅ 21 ÅR.

Selvom ledighedstallet netop har passeret de 100.000, så er det ikke de unge, der står i arbejdsløshedskøen.

Mindre kræsne

Samtidig med, at virksomhedernes interesse er steget, er Andreas Fabricius erfaring, at de unge er blevet mindre kræsne med hensyn til jobbet.

- I de her tider så tager de unge, hvad de kan komme i nærheden af. Der er ikke nogle job, der virkelig hitter i forhold til andre. Hvis de kan få et arbejde, så tager de det. De unge er nok ikke lige så snobbede, som de var for et års tid siden, siger han.

Antallet af formidlede job stiger støt. I gennemsnit udsender Ungarbejde.dk en ansøgning hvert 11. minut døgnet rundt og de seneste tre måneder er de unge iværksættere gået fra 400 formidlede job til 790.

Den massive vækst jobportalen har oplevet den seneste tid skyldes blandt andet også, at de tre unge iværksættere har fået de garvede iværksættere bag Just-Eat.com som investorer.

- Det har betydet en del at have tre så gode investorer. Vi har draget nytte af deres forskellige gode kompetencer, siger Andreas Fabricius.