Iværksættere fører roommates sammen

To københavnske iværksættere vil gøre det nemmere at finde en at dele bolig med.

Foto: Modelfoto/Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
De studerende begynder at blive optaget på drømmestudierne, og det betyder samtidig, at mange har behov for at flytte.

To iværksættere vil nu lukrere på det behov, og gøre det nemmere for boligsøgende unge at finde en person at dele bolig med.

De to unge iværksættere Kristian Matthes og Savo Pekic fik ideen til hjemmesiden www.findroommate.dk efter selv at have gransket de uoverskuelige opslagstavler på skoler og i supermarkeder, hvor folk søger efter hinanden på kryds og tværs.

- På siden kan både folk, der udlejer for eksempel et værelse, og folk, der søger noget at bo i, gå ind og oprette en profil. Her kan de forklare lidt om sig selv, hvilke fritidsinteresser de har, hvor gamle de er og hvor højt de snorker, og så kan de søge efter en person, der matcher dem selv, fortæller Kristian Matthes.

På sigt forventer de to stiftere at udvide siden, så den kan bruges i hele Skandinavien.

Kristian Matthes forklarer, at det primært er studerende, der med deres forholdsvis beskedne indkomst har behov for en side som denne, men han påpeger, at alle samfundsgrupper kan bruge siden.

- Selvfølgelig er det mest studerende, der bor i delelejligheder, men alle kan jo få brug for at finde en roommate for en kortere eller længere periode. For eksempel regner vi også med, at siden bliver et hit blandt udvekslingsstuderende, især når den kommer op at køre i resten af de skandinaviske lande, fortæller han.

- mja