Iværksættere får hjælp for åben skærm

Rådgivning. Ny tv-serie viser, hvordan iværksættere i krise kan få deres virksomhed på rette vej igen. I aften vises den første af seks iværksætter-dokumentarer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange iværksættere kæmper med at få styr på salget af deres produkter og har svært ved at markedsføre sig selv og deres virksomhed.

Derfor har DR2 besluttet at sætte fokus på iværksætternes problemer og vise, hvordan de kan få deres virksomhed på ret køl igen.

I seks dokumentarer programmer med navnet ”Når bundlinjen bløder” har DR2 fulgt 7 forskellige iværksættere i en periode på tre måneder, hvor de sammen med en rådgiver kæmper for at komme ud af krisen.

»Der er stort fokus på iværksætteri, både fra regeringens og fra samfundets side generelt. Vi ved, at mange har svært ved at komme ud over rampen med deres produkter, så derfor mener vi, det er en opgave for DR at fortælle om og vise, hvordan iværksætterne kommer videre, siger kamppagnekoordinator Trine Seidelin Bøgh.

Et hav af iværksættereDR startede sidste år med at lede efter iværksættere, der kunne bruge en hjælpende hånd. Og dem var der mange af.

»Det lykkedes os at udvælge syv meget forskellige virksomheder, som alle har vist at de er seriøse iværksættere. Fælles for dem var, at de skulle lære at sælge sig selv og deres produkter meget bedre. Det håber vi så, atandre iværksætter kan lære noget af ved at se udsendelserne, siger Trine Seidelin Bøgh.

Og hjælpen gavner. I hvert fald for Annilil Petersen, som er seriens første iværksætter, der får hjælp. Hun har startet en smørrebrødsrestaurant på Christianshavn og får hjælp af de kendte restauratører Kurt og Kristian Vittrup, der tidligere har ejet Divan 2 i Tivoli.

»Jeg har fået mere overblik og struktur på min forretning og stresser ikke mere. Det første, jeg fik at vide var at jeg skulle skære antallet af smørrebrød på menuen ned fra 21 til 13. Så kan de følge med i køkkenet og spilder ikke varer, siger hun.