Italien nægter at sælge yachts til Nordkorea

Salget af to lystyachts til Nordkorea er blevet blokeret af Italien. Man mistænker diktatoren Kim Jong-Il for at være den nye ejer.

Foto: Scanpix. De italienske myndigheder har blokeret for et salg af to dyre luksusyachts til Nordkorea, fordi man har en stærk mistanke om, at bådene skal sælges til landets diktator Kim Jong-Il.
Læs mere
Fold sammen
De italienske myndigheder har blokeret for et salg af to dyre luksusyachts til Nordkorea, fordi man har en stærk mistanke om, at bådene skal sælges til landets diktator Kim Jong-Il.

Salgskontrakten for de to yachts lyder på en værdi af 17,8 millioner dollars. Den blev annulleret efter en undersøgelse foretaget af embedsmænd fra det italienske økonomiministerium og Guardia di Finanza, der er det italienske bagmandspoliti.

Mistanke om Kim Jong-Il
Ifølge Financial Times er der blevet konfiskeret et depositum for det indledende arbejde på de to både. Pengene er blevet returneret til Azimut-Benetti, der er en af Italiens ledende producenter af luksusyachts.

Azimut har allerede bygget bådene og har dem stadig stående i Viareggio i nærheden af Pisa. Selskabet er ikke anklaget i sagen og har samarbejdet med myndighederne i undersøgelsen.

Ministeriet sagde i går, at ud fra den dyre pris for varerne og den tilstand, som Nordkorea befinder sig i, har man en stærk mistanke om, at bådene har været rettet mod landets leder, selvom man endnu ikke har fundet beviser for det.

Luksus-livsstil
Nordkoreas leder Kim Jong-Il er angiveligt meget syg, men han har længe haft en forkærlighed for en luksuriøs livsstil. Ifølge udenlandske erhvervskontakter bruger han de store lystyachts som ramme om overdådige receptioner.

Ifølge Azimut blev der placeret en ordre på helt normal vis igennem et østrigsk selskab.

Det italienske bagmandspoliti blev mistænksomt, da ansvaret for ordrerne stod hos et kinesisk selskab. Man fandt ud af, at den rigtige endestation for bådene var Nordkorea – et land, som der en international handelsembargo imod.

 
Fik du læst:

691 millioner kroner for verdens dyreste yacht

Billedserie: Verdens rigeste

Her er verdens dyreste huse