IT- og finansjob giver kassen

Det giver flest penge at være chef i den finansielle sektor - og ledere uden uddannelse har fået størst lønforhøjelse i de forløbne år. Det viser ny analyse.

Med timelønninger, der ligger markant over gennesnittet for ledere, scorer chefer i IT- og forsikrings- og finanssektoren den fedeste løncheck. Det skriver magasinet Lederne på basis af lønstatistikken for ledere i 2007.

Mens den gennemsnitlige lederløn ligger på 265 kroner i timen, henter ledere i finans og forsikringsverdenen hele 355 kroner - altså 90 kroner mere. It-branchen aflønner deres ledere med 320 kroner.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet forklarer til magasinet, at netop de brancher er kendetegnet ved en tradition for høj løn til lederne, og at særligt it-branchen er præget af mangel på arbejdskraft og høj vækst, hvilket presser lønningerne i vejret.

Undersøgelsen viser også, at tre ud af ti ledere i finansierings- og forsikringsbranchen i et vist omfang bliver aflønnet med aktier. Det er en fordobling i branchen på kun seks år.

Bemærkelsesværdigt nok viser bladets analyse, at ledere, der ikke har nogen uddannelse, har tegnet sig for det største lønhop fra 2006 til 2007. Denne gruppe har fået 8,7 mere i løn, mens akademikerne kun har noteret en lønstigning på 2,9 procent.