It-iværksættere får millioner fra venturefonde

Spotify-investor smider penge i danske Trustpilot.

Fold sammen
Læs mere

To fonde skyder tilsammen 25 millioner kroner i Trustpilot, som nu skal indtage Europa. Det skriver Comon.dk

Trustpilot er dermed i gang med at følge i JustEat og Zendesks fodspor ud i den store verden. Men i modsætning til forbillederne forsøger Trustpilot at gøre det med noget så eftertragtet som danske venture-penge.

Selv om venturemakredet kritiseres for at være udtørret er det nemlig lykkedes for stifter og CEO i Trustpilot Peter Holten Mühlmann at rejse den ikke ubetydelige sum af 25 millioner kroner i investeringskapital fra de to venturefonde, Northzone og SeedCapital.

Investeringen gør Peter Mühlmann til mindretalsaktionær i sit eget firma. Til gengæld kan han se frem til stor vækst for Trustpilot, der lige nu er aktiv i 12 lande og vokser jævnt hurtigt de fleste steder.

Nu skal de nytilførte millioner bruges til ansætte sælgere og reklamefolk i så store mængder, at det danske firma kan udkonkurrere alle andre med samme koncept og blive den dominerede spiller inden for internet-ratings i Europa - og verden.

Trustpilot startede for tre år siden i Aarhus, men flyttede i foråret i år til København.  Indtægterne i det danske ratingfirma kommer fra salg af abonnementer til virksomheder, der gerne vil påvirke deres ratings.

- Trustpilot har potentialet til at blive en global vinder, og til at skabe rigtig mange jobs i Danmark. Og som noget helt specielt kan hver eneste dansker bidrage konkret til jobvæksten ved at lave anmeldelser af både danske og udenlandske e-butikker. Jeg håber, at rigtig mange vil gå til computeren og skrive rigtig mange anmeldelser. Det er ren ilt til væksten, siger Gregers Kronborg, General Partner i Northzone til ComON.dk