IT-gigants danske direktør er en »virtuel landmandskone«

IT-virksomheden Oracle har netop erhvervet sig endnu en virksomhed i en lang række af opkøb. Når de opkøb skal implementeres i den globale IT-gigant, er det bl.a. den danske direktør, Camilla Kampmann, der står i spidsen.

Camilla Kampmann var ansat ved IBM, mens hun tog sin kandidat. De ville først fastansætte hende, når hun havde afleveret speciale, for ellers troede de ikke, at hun ville blive færdig. Det er hun lykkelig for i dag. Foto: Emil Hougaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag i sidste uge annoncerede den amerikanske IT-gigant Oracle, at den havde opkøbt cloudselskabet NetSuit. Det er Oracles hidtil næststørste opkøb. NetSuits slutter sig således til en lang række virksomheder, som IT-giganten har erhvervet sig de seneste år.

Når Oracle kommer hjem med posen fuld af indkøb, er det bl.a. den danske direktør med globalt ansvar for hardware og cloud services integration Camilla Kampmanns opgave at integrere de nyindkøbte virksomheder.

Interviewet med Camilla Kampmann foregår over et konferenceopkald til hendes hjem i Hellebæk, og sådan forløber hele hendes arbejdsdag sig. Hun er nemlig en »virtuel leder«.

»Jeg hyrer og fyrer medarbejdere, som jeg har arbejdet tæt sammen med i flere år, men aldrig mødt,« siger Camilla Kampmann. Hendes medarbejdere sidder over hele verden, og derfor har hun ikke et fast kontor men arbejder hjemmefra.

Mandag begyndte arbejdsdagen med et opkald til medarbejderne i Indien, og senere på dagen, når de står op på den anden side af Atlanten, skal hun have fat på den amerikanske afdeling.

»Jeg kalder mig selv for en virtuel landmandskone. Når du bor på en gård, kan du ikke bestemme, hvornår en ko skal kælve. Og høsten skal ind, før det regner. Andre perioder er mere rolige, og mine arbejdstider er lige så omskiftelige,« siger hun.

Er selv ordblind

Camilla Kampmanns nærmeste beskriver hende især med ét ord: Professionalisme.

Det gør bl.a. hendes veninde fra studietiden på CBS, Christina Tvarnø, der i dag er professor på juridisk institut ved CBS.

»Camilla er ufatteligt engageret både i sit arbejde men også i sit fag. Hun kommer gerne til CBS og holder oplæg,« siger Christina Tvarnø.

Den arbejdsiver genkender også kæresten, Christian Thougaard, salgsingeniør ved Bosch Rexroth:

»Hun er meget dedikeret til sit arbejde, og jeg skal nærmest vride armen om på hende, så hun holder fri. Det er hendes prioritering, og samtidig er hun dedikeret til dem, der står hende nær.«

Det engagement kommer også til udtryk i form af et politisk virke. Siden ungdommen har Camilla Kampmann været medlem af Radikale Venstre, og hun stillede op til Folketinget for partiet ved seneste valg men kom ikke ind.

»Jeg læste alle partiers partiprogram, før jeg meldte mig ind. Radikale Venstres fokus på diversitet tiltalte mig. Det er vigtigt også i arbejdslivet, at medarbejderne er forskellige og sammensat på tværs af alt fra køn og personlighed.«

Ønsket om forskellighed og en høj toleranceevne for personer, som er anderledes, eller som har udfordringer, mener Camilla Kampmann selv, stammer fra, at hun er meget ordblind.

»Folk dømmer mig hurtigt, når de ser alle mine stavefejl, og tror, at jeg er dum eller sjusket. Jeg ved derfor, at man skal give folk en chance mere efter førstehåndsindtrykket,« siger hun.