Interne kriser skal løses hurtigst muligt

Er man med i ledelsen, har man medansvar for de resultater, der skabes – eller ikke skabes. Se svaret på ugens dilemma her.

Læs mere
Fold sammen

Skal man blande sig, når direktionen ligger i internt slagsmål eller væbne sig med tålmodighed, til røgen har lagt sig? Det er kernen i sidste uges ledelsesdilemma, der har været til afstemning på business.dk.

Se dilemmaet her:

En økonomichef ser sin virksomhed i handlingslammelse, mens direktionens medlemmer skændes om strategien. Uoverensstemmelserne er opstået efter et generationsskifte, hvor virksomheden har fået ny administrerende direktør, og så længe der er uenighed om strategien i toppen har økonomichefen og hendes lederkolleger særdeles svært ved at træffe beslutninger.

- Økonomichefen har pligt til at handle, fordi hun har et medansvar for forretningen. Hendes udfordring er, at konflikten ligger i den administrerende direktørs handleområde, siger ledelsesrådgiver Henning Korsbæk Frandsen, Lederne.

Henning Korsbæk Frandsen anbefaler løsning nr. to, hvor økonomichefen går til direktøren og forklarer, at uenighederne har konsekvenser, og at konflikten skal løses nu, hvis ikke det skal gå ud over virksomhedens omsætning.

- Det er ikke en nem samtale, men man må handle, når man ser konsekvenserne. Og så i øvrigt overlade det til den administrerende direktør at afgøre, hvordan konflikten løses, og om nogle medlemmer af direktionen skal forlade virksomheden, siger Henning Korsbæk Frandsen.

Ledelsesrådgiveren mener ikke, der er nogen idé i at forholde sig afventende og se tiden an. For når det er selve strategien, der er uenighed omkring, berører konflikten hele virksomheden:

- Man må tage den med det samme. Hvis man venter, bliver det handlingsmæssige og følelsesmæssige limbo i virksomheden bare større, og det kan blive sværere at rette op på, siger Henning Korsbæk Frandsen.