International karriere fører til Cowi

Tomas Bergendahl, 40 år, begynder som CFO i Cowi 1. juni. Han besidder i dag en tilsvarende stilling i Rederi AB TransAtlantic, som er en førende børsnoteret svensk shipping-virksomhed. Han har en cand.merc i erhvervsøkonomi og en universitetsgrad i handel fra University of Abertay i Storbritannien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Jeg ser frem til at drive den fortsatte udvikling af købmandskab i organisationen og gøre værdifulde bidrag til en fortsat lønsom vækst i virksomheden.

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Jobbet indeholder alle de aspekter, jeg leder efter i en udfordring. Overvejelsen lå snarere på det private plan med omlokaliseringen af familien, som er positiv over for forandringen. Den største jobmæssige forskel er, at jeg skifter branche fra produktion og logistik til avanceret rådgivning.

Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Jeg har altid været forretningsorienteret og løsningsorienteret. At være involveret i butikken og nær selskabets kunder har altid været en selvfølgelighed for mig. I tillæg har min karriere haft et stærkt internationalt præg med CFO-positioner i flere lande.

Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelsesbaggrund og dit nye job?

Min uddannelse er inden for business-administration, og der er tydelige koblinger mellem min uddannelse og CFO-rollen hos Cowi. Med erfaring fra nogle af Cowis hovedsagelige vækstmarkeder og tidligere CFO-stillinger, føler jeg mig godt rustet.

Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Den største udfordring er hurtigst muligt at lære Cowi, selskabets forretning, kunderne og den branche, virksomheden opererer i, at kende. Til dette kommer naturligvis den kompleksitet, der medfølger i en virksomhed, som dagligt driver tusindvis af projekter.