International erfaring tæller ikke hos HR-chefer

21 HR-chefer i landets største virksomheder har givet deres bud på, hvilke kompetencer der tæller mest, når de skal ansætte nye medarbejdere.

Kendskab til andre kulturer, markeder og internationale organisationer vil de fleste formentlig tro er en fordel, når man søger job i en af landets største virksomheder som Carlsberg, Vestas, Lego, Novozymes, Danske Bank eller Lundbeck.

Men en rundspørge blandt 21 HR-chefer i landets største virksomheder, lavet af magasinet Penge og Privatøkonmi, viser noget helt andet.

Blandt 27 udvalgte kompetencer som for eksempel samarbejdsevner, forandringsvillighed og projektledelse får ”internationale erfaringer” laveste prioritering efter ”den rette alder”. Også projektledelse får bundplacering.

”Det, der overrasker mig mest, er formentlig, at der er så lille et fokus på projektledelse og international erfaring. Det sidstnævnte er et ret lokalt fokus, der virker overraskende, når det drejer sig om de store danske virksomheder,” siger Michael Christiansen, der er direktør i rekrutteringsfirmaet Manpower Professional, til Penge og Privatøkonomi.

Til gengæld er der ikke de store overraskelser i, hvilke kompetencer HR-cheferne lægger stor vægt på, vurderer han. I top tre ligger forandringsvillighed, gode kommunikationsevner og resultatorienteret.

Med et hektisk arbejdsmiljø, hvor betydelige ændringer i organisation og arbejdsopgaver er reglen nærmere end undtagelsen, foretrækker HR-cheferne ansatte, der kan følge med tiden og tilpasse sig nye udfordringer, skriver Penge og Privatøkonomi.

Der kan dog gemme sig store forskelle bag tallene, der er baseret på gennemsnit. En kompetence, der er placeret lavt hos Lego, kan modsat blive opfattet som central for en ansættelse i Danfoss, skriver Penge og Privatøkonomi.