Ingeniører får første kvinde som formand

For første gang i foreningens 118-årige historie, har de danske ingeniører valgt en kvinde som formand. Det er den 38-årige Frida Frost, der skriver historie.

Frida Frost Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der brydes med traditionerne i Ingeniørforeningen, som for første gang nogensinde har valgt en kvinde til at indtage formandsposten. Ingeniørernes nye formand hedder Frida Frost.

Den 38-årige civilingeniør blev valgt lørdag, og hun glæder sig over, at hun via sit køn kan være med til at gøre op med den mandlige dominans på området.

- Det måtte jo komme. Man kan undre sig lidt over, at det først kom til at ske mere end 100 år, efter at de første ingeniørforeninger blev stiftet. Men nu er tiden inde, siger Frida Frost i en pressemeddelelse.

Allerede som studerende brød Frida Frost med kønstraditionerne, da hun blev den første kvindelige formand for Polyteknisk Forening på Danmarks Tekniske Universitet.

Nu bliver hun så formand for godt og vel 78.000 danske ingeniører.

- Jeg føler mig ydmygt bevidst om, at ingeniører udgør en vigtig del af det hold, der de næste 10-20-30 år skal være med til at løse Danmarks store udfordringer, siger Frida Frost.

Hun peger blandt andet på områder som klima, energi og transport.

Selvom Frida Frost med formandsvalget bryder med den mandlige dominans, så er kvinder fortsat en minoritet i ingeniørverden. Foreningens medlemsskare består i dag af 18 procent kvinder.