Ingeniører er vilde med rumraketter

Rovsing planlægger at ansætte et meget stort antal ingeniører over de kommende år, men manglen på ingeniører bekymrer ikke ledelsen. Forklaringen ligger i selskabets gamle forretningsområde, Rumfart.

- Der har altid været en stor tiltrækning af unge ingeniører til rumfart. De synes, det er temmelig spændende, lige som vi selv. Vi har nok lettere ved at tiltrække nye medarbejdere end andre, siger Rovsings bestyrelsesformand, Søren A. Rasmussen, i et interview med RB-Børsen.

I en periode på fem år venter Rovsing at ansætte 140-180 nye medarbejdere i Danmark og USA, og det skal primært være ingeniører. Hertil kommer 40-50 nye medarbejdere til selskabets irske datterselskab.

Til sammenligning havde Rovsing ved børsnoteringen sidste efterår blot 49 danske medarbejdere og seks irske, hvor de irske arbejdede i et forholdsvist nyt datterselskab, Rovsing Ireland ltd.

- Vores irske selskab ligger i Limerick, hvor der er en teknologipark med et tilknyttet universitet, som uddanner ret dygtige ingeniører inden for software. Det var med i vores overvejelser, at her er nemmere adgang til at få nye medarbejdere, forklarer Søren A. Rasmussen og tilføjer, at den politiske velvilje i Irland over for selskaber som Rovsing samt gunstigere skatteforhold også har haft betydning.

De mange nye medarbejdere skal især bruges til selskabets satsning på de to nye forretningsområder, forsvars- og automobilindustrien.

(RB-Børsen)