Ingen kunder, ingen eksport, men et lille håb

Fokus: Pejlemærker i tågen: Fyringer er blevet dagens orden, og i denne uge røg blandt andre Grundfos i Bjerringbro med på fyrings-listen, fordi der skal vinkes farvel til 208 ansatte.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Fyringer, der for bare to år siden udløste bombastiske rubrikker på avisernes forsider, er i dag blevet trivielle hverdagsnyheder – og blandt det evige mylder af historier, som hver dag tikker ud på mediernes netsider.

Fyringerne får vi. Masser af dem. Det er et faktum.

Nu er det interessante spørgsmål, hvor mange arbejdsløse? Ugens nyhedsstrøm bød på flere pejlemærker, og ikke alt er tilsyneladende dommedagsprofetier. Lego i Billund hyrer nemlig i bundter, og direktør for Beskæftigelsesregion Midtjylland, Palle Christiansen, er ukuelig optimist med en forventning om, at jobsøgende, ud over hos Lego, kan finde arbejde i den hungrende, offentlige sektor, som stadig savner hænder.

Desværre buldrede de triste trommer også. Industrien og Danmarks Eksportråd forventer, at den danske eksport går det hårdeste år imøde nogensinde. Dertil kommer, at HK Handel i Hovedstaden melder nu om langt mellem kunderne i danske butikker.

Så desværre 2-1 til de dårlige nyheder. Måske vender billedet i næste uge?