Industriens omdrejningspunkt

Manden, der stod i spidsen for salget af Danisco til amerikanske DuPont, har et solidt netværk i toppen af industri-Danmark. Læs om Tom Knutzens kontakter.

Adm. direktør i Danisco, Tom Knutzen, står stærkt i det industrielle Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man skuer ud over Danisco-direktør Tom Knutzens netværk, skinner det tydeligt igennem, at han bevæger sig i den absolutte indercirkel af den danske industri-sektor. Forklaringen ligger ikke overraskende i, at han i mange år har stået i spidsen for nogle af Danmarks industriklenodier som Danisco og NKT.

Det har gjort ham til et naturligt valg til centrale poster i industriens tunge lobby-organisationer som Industriens Arbejdsgivere i København og DI. Men der er også andre forgreninger i hans netværk.

Som direktør i et C20-selskab er Tom Knutzen et naturligt medlem af flere forskellige direktør-netværk, ligesom han udveksler erfaringer i elitenetværket, der blot har titlen “Netværket”.

Men så er der heller ikke mere af den slags, for Tom Knutzen får plads til endnu en gren af aktiviteter ved siden af direktørjobbet: Bestyrelsesposter i Nordea og Vækstrådet.

Takker også nej

Tom Knutzen har ikke selv ønsket at medvirke i dette netværksportræt. Men fra kilder omkring ham forlyder det, at han ikke netværker for netværkets skyld, men fordi det giver mening for hans virke som topchef. Således har han bl.a. takket nej til at medvirke i det meget udbredte netværk for yngre erhvervsledere YPO, Young Presidents’ Organization.

Tom Knutzen har ved en tidligere lejlighed åbnet op for sit syn på netværk i Berlingske Nyhedsmagasin. Han mener bl.a., at det er noget pjat, når grupperne mistænkes for at være lidt for sammenspiste:

“At offentlige personer ikke må sidde i netværk, forstår jeg simpelthen ikke. Jeg kan godt forstå, at politikerne fravælger netværkene for at undgå at få kritik, men det er altså at være noget jomfrunalsk.”

Læs om Tom Knutzens netværk i ugens Berlingske Nyhedsmagasin.