Imerco har nu tre kvinder i bestyrelsen: Det var meget let at finde kvalificerede kvinder

Ejeren af Imerco, Mikael Goldschmidt, giver ikke meget for påstanden om, at det er svært at finde egnede kvindelige bestyrelsesmedlemmer: Det er det rene sludder, siger han.

Til mulig foto-boble på print: Mikael Goldschmidt
Mikael Goldschmidt, bestyrelsesformand og ejer af isenkræmmerkæden Imerco, fik hjælp af et rekrutteringsfirma, da han skulle finde kvindelige kandidater til Imercos bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Peter Nørby

Den 18. november 2018 var store skiftedag i Imercos bestyrelse. Ind kom tre kvinder. Ud gik tre mænd. Og dermed forandrede Imercos bestyrelse sig fra at være en ren mandebestyrelse til, at kvinder nu udgør 42 procent.

At der kom tre kvinder ind i isenkræmmerkædens bestyrelse, var ikke tilfældigt, fortæller Imercos ejer og bestyrelsesformand Mikael Goldschmidt.

»Imerco er Danmarks største detailkæde inden for sit felt, og over 80 pct. af vore kunder er kvinder, så det gav rigtig god mening at få bestyrelsen sammensat sådan, at tre ud af fire nye medlemmer var kvinder« siger han.

Han fortæller også, at det ikke var noget problem at finde kvalificerede kvinder til Imerco-bestyrelsen. Han fik hjælp fra et rekrutteringsfirma.

»Jeg kontaktede rekrutterings -og searchfirmaet Rikke Hertz, som allerede samme dag kom til møde med mig. De havde forinden sendt CVer på et antal topkvalificerede kandidater, så da vores første møde sluttede, havde vi fået vendt det hele og stillet skarpt,« siger han.

Derefter fulgte samtaler med kandidaterne, og hurtigt faldt brikkerne på plads.

»Det var meget let. Det var løst inden for to uger,« siger han.

Det rene sludder

At det skulle være svært at finde egnede kvindelige bestyrelsesmedlemmer, som det ofte høres fra bestyrelsesformænd, giver han ikke meget for.

»Det er det rene sludder,« siger han

To af de nye kvindelige bestyrelsesmedlemmer har lang erfaring fra detailbranchen. Den ene, Majken Pape, er adm. direktør for hvidevarekæden Skousen, og som tidligere har været hos Søstrene Grene og Bestseller. Den anden, Sofie Lindahl-Jessen, er adm. direktør for tøjkæden Saint Tropez og har tidligere været hos Fritz Hansen og Triumph.

Den tredje kvinde i bestyrelsen er Mikael Goldschmidts egen datter, Anne-Sophie Rønnow Goldschmidt, som selvsagt ikke er fundet ved hjælp af en headhunter.

»Hun skal en dag arve halvdelen af koncernen, så bestyrelsesposten er vel en start på at forberede et generationsskifte. Og da hun blandt meget andet altid har interesseret sig for detailhandel, så var Imerco et godt sted at starte ved at lære mere om denne del af koncernen,« siger han.

Mikael Goldschmidt, bestyrelsesformand og ejer, Goldschmidt-koncernen

»Der er ikke nogle steder i koncernen, hvor det ikke giver rigtig god mening at have kvinderepræsentation, så det er noget vi vil arbejde mere hen mod fremover.«


Imercos bestyrelse har syv medlemmer, og med den store rokade er bestyrelsen også blev væsentligt forynget. Ud trådte advokat Niels Heering, tidligere Netto-boss Mads Krage og tidligere direktør for Flying Tiger, Christian Mariager.

Diversitet og foryngelse

Den nye bestyrelse har overrasket Mikael Goldschmidt positivt.

»Vi har for kort tid siden afholdt vort første bestyrelsesmøde, der i helt særlig grad var præget af stor dynamik og drive, og som jeg til dels vil tilskrive diversitet og den omstændighed, at det er et nyt og yngre team,« siger han.

Han er parat til at indsætte kvinder i de øvrige bestyrelser i Goldschmidt-koncernen, hvor hovedaktiviteten er investering i fast ejendom. Imerco, der havde et mindre underskud i 2017 og 2018, er den næststørste aktivitet. Derudover har koncernen aktiviteter i cleantech, rumfart og hoteldrift.

»Der er ikke nogle steder i koncernen, hvor det ikke giver rigtig god mening at have kvinderepræsentation, så det er noget, vi vil arbejde mere hen mod fremover,« siger han.